‘Veilige’ Dam verder onderzocht


‘Veilige’ Dam verder onderzocht


Zoals u al eerder in de Stadskrant heeft kunnen lezen, staat de Damsluis na het groot onderhoud nog steeds in de hekken omdat er onderzoek gedaan wordt naar de ‘uitbuiking’ van het gewelf. Onlangs zijn er meetpunten in de Dam aangebracht en is er een profiel van het gewelf gemaakt. Nu blijkt dat er een ruimte tussen de steenlagen zit. Voorlopig zal de Dam helemaal zijn afgezet, met slechts een kleine doorgang voor passanten. 

Afgelopen week hebben er vervolginspecties plaatsgevonden. Aan de bovenzijde van de dam zijn er op tien verschillende locaties vakken opengebroken. De bovenste steen- en zandlaag zijn verwijderd waardoor de steenlagen daaronder zichtbaar werden. Volgend jaar zal begonnen worden met het herstel van de uitbuiking in de Damsluis. Tot die tijd zal hij in de hekken blijven staan.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook