Veilig zingen bij Zang Edam

Veilig zingen bij Zang Edam

Nu de schoolvakanties voorbij zijn, probeert iedereen het normale leven te hervatten voor zover de corona-pandemie dat niet verhindert. Ook Oratoriumvereniging Zang Edam heeft de repetities op maandagavond weer gestart.

Al vele jaren repeteert het koor tijdens de zomermaanden in de Grote Kerk van Edam en dat heeft nu een extra voordeel. De kerk biedt namelijk genoeg plaats om een koor van meer dan vijftig leden zonder veel moeite zo op te stellen dat er anderhalve meter ruimte tussen alle zangers blijft. Bovendien is de kerk, mede door zijn ouderdom, gezegend met een soort natuurlijke ventilatie die nu bijzonder goed van pas komt. Zodoende is het voor Zang Edam mogelijk om ook nu op een veilige manier samen te zingen. Na een gedwongen pauze van ruim vijf maanden was de eerste repetitie van het nieuwe seizoen dan ook een klein feestje voor alle zangers.

Het eerstvolgende concert staat gepland voor 12 december, maar zal helaas anders vormgegeven moeten worden dan de trouwe bezoekers gewend zijn. Hoe ruim de kerk ook is, voor een groot koor met orkest en solisten met bovendien een publiek van meer dan 500 mensen is onder de huidige voorwaarden toch niet genoeg plaats. Zang Edam werkt daarom nu aan een kort concert in kerstsfeer rond het thema “Licht in de duisternis". Dit zal deels a capella en deels met begeleiding van hoogstens een paar instrumenten worden uitgevoerd. Op het programma staat onder andere muziek van Morten Lauridsen en Ole Gjeilo.

Wie zich aangetrokken voelt door deze muziek en graag op een veilige manier wil zingen, is van harte welkom als lid van Zang Edam. Op de website www.zangedam.nl staan de voorwaarden voor lidmaatschap en ook via het secretariaat (secretaris@zangedam.nl) kan iedereen inlichtingen vragen. Samen kunnen we de klassieke muziektraditie levend houden.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook