Veertien vragen voor Ruud Vlasbloem

Veertien vragen voor Ruud Vlasbloem

Dat per 1 oktober Mahogany Hall, een van de oudste jazzclubs van ons land, haar deuren weer opent is zeker, alleen staat de locatie nog niet vast. Het is afwachten tot het Strandbad een nieuw bestuur heeft gevormd en of de nieuwe plek op tijd in gereedheid is. Bestuurslid Ruud Vlasbloem heeft vertrouwen: “Ik maak me er niet druk om.”

1. Wat is voor u volmaakt geluk?
“Dit. Lekker weer, mooi uitzicht. In de avondzon in mijn achtertuin een kopje koffie drinken. Misschien later een glas wijn en goed boek. Ik kan genieten van kleine dingen.”

2. Wat is uw meest typerende eigenschap?
“Ik ben eigenwijs. Ik kan het nog wel eens beter weten dan een ander. Soms wel eens lastig, maar omdat ik het van mezelf weet, kan ik er goed mee overweg.”

3. Welke activiteit gaat u het meest aan het hart in Edam-Volendam?
“Niet alleen de jazzclub, maar eigenlijk alle dingen die rondom muziek worden georganiseerd. In onze gemeente is het aanbod groot en er is veel ruimte voor jonge muzikanten. Wij hielden ook jazzworkshops in Mahogany Hall en dan sta je toch weer versteld van het talent dat hier in de omgeving rondloopt.”

4. Zet u zich in als vrijwilliger?
“Ik zit in het bestuur van de jazzclub. Ik ben daar ooit terechtgekomen omdat ik een eigenwijze kerel ben en ik dacht dat ik wel wat zaken beter zou kunnen regelen. Een van de dingen die ik heb opgericht zijn de zondagmiddagen, onder leiding van Loes van Marle en mij, waar we veel Nederlandse maar ook internationaal jonge talenten een kans gaven. In de nabije toekomst zie ik ook wel weer een jazzworkshop plaatsvinden.”

5. Welke verleiding kunt u niet weerstaan?
“Mooie muziek. Ik vind het soms lastig om mooie muziek te laten liggen als ik dat tegenkom. Dat kan om een cd of een plaat gaan maar ook als ik een leuk bandje zie spelen, dan wil ik ze eigenlijk direct naar Edam halen. Mijn persoonlijke collectie bestaat uit ongeveer 6000 platen en dan heb ik het nog niet over de singels en cd’s gehad.”

6. Waarvan hebt u het meeste spijt?
“Nergens van. Natuurlijk maak je wel eens fouten, maar daar kun je weer van leren.”

7. Hoe zou een ideale dag eruit zien?
“Wakker worden, een kopje koffie drinken en in alle rust de krant lezen om daarna wat te gaan doen. Dat kan van alles zijn, ik heb veel hobby’s afgezien van muziek namelijk, koken, lezen, modelbouw, zeilen, wandelen, tekenen en fotograferen.”

8. Wat is het beste advies dat u ooit ter harte heeft genomen?
“Dat was van mijn vader: kom altijd voor jezelf op.”

9. Wat is uw grootste prestatie?
“Mijn kinderen. Maar of dat echt een prestatie is, weet ik niet zeker. Ik ben wel erg trots op ze en je moet er je best voor doen. Een vriend zei eens: wat je erin stopt, komt er ook weer uit. En daar hou ik me aan vast.”

10. Waar zou gaat uw favoriete reis naar toe?
“Als Erdo─čan weg is, wil ik wel weer naar Turkije, dat vind ik een prachtig land. Vooral om rond te reizen en Istanbul is geweldige stad. Een andere grote favoriet is Frankrijk. Dit jaar gaan we naar Canada, onze dochter gaat daar een jaar of twee wonen dus wie weet wordt dat onze nieuwe favoriete bestemming.”

11. Wat is uw favoriete plek in huis?
“Ik ben erg nieuwsgierig en volg graag het nieuws. Ik zit daarom veel aan de grote tafel een krant of een boek te lezen. Ook zit ik regelmatig achter de computer, een belangrijke bron van het nieuws.

12. Welke droom wilt u nog verwezenlijkt zien worden?
“Dat we een beetje gezond oud mogen worden en niet te veel mensen om me heen die wegvallen. Met het oog op de jazzclub wil ik vooral zo doorgaan. We bestaan al meer dan 50 jaar en doe veel leuke dingen, zeker met jonge artiesten. Ik zou het wel leuk vinden als daar wat meer respons op komt.”

13. Wat is uw favoriete boek/serie/schilderij of film?
“Ik lees graag, ik ben nu met drie boeken bezig en met name De Zijderoutes van Peter Frankopan is erg indrukwekkend. Als je dat boek leest, snap je ook iets beter wat er aan de hand is in het Midden-Oosten. Dat is namelijk al eeuwen aan de gang. Het gaat om geld, macht en wie de handelsroutes in handen heeft. Ik hou erg van boeken over geschiedenis of thrillers maar ook kookboeken omdat ik met plezier in de keuken sta. Qua muziek ben ik groot fan van Jimi Hendrix, Louis Armstrong en nationaal gezien vind ik Peter Beets een begenadigd artiest. Qua schilders kan ik erg genieten van Van Gogh en Monet en de foto’s van Edammer Marco Bakker vind ik ook heel bijzonder.

14. Wat is uw levensmotto?
“Bij tegenwind verlegt men de koers. Zelfs met wind tegen kun je nog ver komen, als je de koers maar een beetje aanpast.”


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook