Veelbesproken pinautomaat krijgt nieuw uiterlijk

Veelbesproken pinautomaat krijgt nieuw uiterlijk

Toen Huseyin Evrengün op weg naar zijn wekelijkse bridgeavond door de Baanstraat liep schrok hij – net als veel inwoners – van het uiterlijk van de nieuw geplaatste pinautomaat. “Ik heb direct de volgende dag de voorzitter van Oud Edam gebeld of we daar niet iets mee zouden kunnen doen.”

Huseyin is al 20 jaar lang docent op het Mediacollege in Amsterdam. “We hebben een opleiding Sign Maker. Ik dacht meteen: dit kan iets zijn voor onze tweedejaars studenten. Een prachtig project om kennis te maken met het vak!”

Snel erna werd contact gezocht met de gemeente en een kleine bijeenkomst belegd in het Damhotel, waar spijkers met koppen werden geslagen.

‘We mogen het hele gebouwtje bekleden met foto’s. Zelfs het logo van de ING mag er af. Afgelopen week bezochten 20 studenten alvast de locatie. “Het hokje heeft inclusief bovenkant vijf vlakken. Daar gaan de studenten foto’s op aanbrengen. Het wordt een combinatie van oude en nieuwe foto’s. En als je over Edam vliegt zou je nog de oude kaart van Blaue kunnen zien die langzaam overvloeit in google maps.”

Ook Leontien Rosier (voorzitter Oud Edam) is heel enthousiast. “Het was erg leuk om de studenten op hun eerste dag in Edam bezig te zien met ladders en rolmaten, als eerste stap naar een toonbaar pinhuisje. Ik merk dat het pinhuisje erg leeft, en dan niet bepaald in positieve zin. Het Baanplein is momenteel al vrij troosteloos en de pinkiosk zoals die nu is, is niet bepaald een verfraaiing. We zijn dus heel erg blij met het initiatief van Hüseyin; een inwoner van Edam die nadenkt en meedenkt over ons stadje.
In overleg met de bewoners en gemeente was er al groen licht om het pinhokje te bekleden met bijvoorbeeld een oude foto uit ons archief, maar nu Hüseyin er met zijn studenten van het Mediacollege ermee aan de slag gaat, zit er echt een concept achter.”

De studenten gaan deze maand alles voorbereiden en in maart 2020 wordt het vernieuwde uiterlijk opgeleverd.

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook