Veel meer ruimte in Snoepwinkeltje na grootschalige verbouwing

Veel meer ruimte in Snoepwinkeltje na grootschalige verbouwing

Bijna geruisloos is de gezelligste winkel van Edam in enkele maanden tijd een flink stuk groter geworden. Eind februari startte een ingrijpende verbouwing aan de achterzijde van ‘t Snoepwinkeltje met als doel om het pand te verlengen. Inmiddels is alles achter de rug en biedt de winkel aan het Spui 4 meer ruimte voor de klant, het assortiment en het vele werk dat achter de schermen gebeurt.

Emil Ghawali is zeer tevreden over het bouwproces en het eindresultaat. Terwijl op de vroege vrijdagmorgen de eerste klanten binnendruppelen legt hij uit wat er allemaal veranderd is. “Er is aan de achterzijde van het pand een groot stuk aangebouwd’’. Hierdoor hebben we veel meer bewegingsruimte gekregen en is in de winkel de vloeroppervlak verdubbeld. Ons assortiment is dan ook vergroot. Onder meer de chocolade-afdeling. En we hebben inmiddels 100 soorten drop.”

Ogen te kort
Er is niet alleen meer ruimte voor opslag. Er kan ook efficiënter gewerkt worden. Onder meer doordat de trap verplaatst is. Ook de klant heeft er meer ruimte bij gekregen. “De toonbank stond tot augustus drie meter meer naar de straatkant.”
Ondanks de extra vierkante meters is de sfeer in het familiebedrijf ongewijzigd gebleven. Overal waar je kijkt zie je leuke, aantrekkelijke en creatieve (snoep)uitingen. Feitelijk kom je ogen te kort om alles in je op te nemen. Duidelijk is in ieder geval dat de Sinterklaastijd er weer aankomt. Want naast de sinterklaas chocolaatjes staan er ook al aardig wat handwerk chocoladeletters in de zaak. Emil geeft aan; ‘’Wij staan bekend om ons grote assortiment chocoladeletters’’.

Werkruimte boven
Op de bovenverdieping is als vanouds de werkruimte waar grote bestellingen worden verwerkt. “Ook daar kunnen we nu veel prettiger werken.”

Drukke tijden
Terwijl de corona voortwoekert is het druk gebleven in de winkel van Maryam, Emil, moeder Marianne en vader Eissam, zeker in de eerste maanden vanaf maart. “Alleen in de zomer was het wel wat minder. We hebben de vele toeristen helaas grotendeels moeten missen, maar daarvoor in de plaats hadden wij wel meer dagjesmensen uit eigen land’’.  Maar gelukkig is de klantenkring is na ruim 27 jaar ondernemen breed en trouw en deze gaat tot ver de regio in. “Vanaf oktober komt ‘onze tijd’ er weer aan. De scholen zijn gestart en de herfst betekent een aanloop naar de drukke feestdagen.” Die drukte vertaalt zich in veel bestellingen, groot en klein, inclusief originele relatiegeschenken.

Plezier in werk
Emil zelf werkt pas een kleine vijf jaar in de zaak nadat zijn zus er tijdelijk uit lag na een auto-ongeluk. “Had ik het maar eerder gedaan. Ik geniet echt van dit werk. Hiervoor zat ik in de sales, maar ik was het plezier kwijt. Hier ga ik elke dag met enorm veel zin naar toe!” Ik mag werken in de kleurrijkste en lekkerste winkel van Nederland, en dat samen met onze lieve klanten!”

Dat laatste vertaalt zich in de manier waarop de familie Ghawali haar klanten te woord staat. Altijd is er ruimte voor een gezellig praatje of uitleg, altijd is de sfeer meer dan gemoedelijk! Een winkel voor ieder wat wils. “En is het er niet dan zorgen we dat het er komt!”

Goed werk!
Binnenkort wordt de tuin achter het pand nog opgeknapt. “We zijn Ton en Nel de Graaf, eigenaren van het pand naast ons en Ingrid, enorm dankbaar dat we met gebruik van hun achterom de verbouwing hebben kunnen uitvoeren. Aannemer Bouwdam uit Volendam, heeft goed werk geleverd, zodat wij weer jaren verder kunnen!”

‘t Snoepwinkeltje is zeven dagen per week open van half tien tot half zes. 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook