Veel geslaagden tijdens de judo-examens bij Budocentrum Fun & Fit

Het was weer spannend in de dojo’s van Budocentrum Fun & Fit deze week. In Volendam, Edam en Middenbeemster werden band- en slip-examens gehouden voor alle judoka’s tot groene band.

Van de 270 leden deden er 188 examen voor een slip en 38 voor een band. Hiervan deden 22 judoka’s examen voor de gele band, zeven voor de oranje en negen voor de groene band.

De kleur van de band geeft de graad van vordering in het judo aan; een beginner heeft een witte band, waarna geel, oranje, groen, blauw, bruin en zwart volgen.
Voor kinderen en jonge judoka's tot 12 jaar is er nog een onderverdeling, waarbij aan een band een gekleurde slip kan zitten om aan te geven dat de beoefenaar tussen de gedragen band en de volgende in zit. Voor het behalen van een band haalt men eerst een slip in overeenstemming met de kleur van de banden.

Zo krijg je op de witte band eerst een gele slip, bij het volgende examen een oranje slip, dan een groene en blauwe en daarna de aspirant geel en dan kan men examen doen voor de gele band. Na de gele band volgt dan oranje slip enzovoorts tot de aspiranten-band oranje en dan kan men examen doen voor oranje band. Oranje band met groene slip enzovoorts. Bij goede prestaties van de judoka kan één of meerdere slippen worden overgeslagen.

Judoka’s met groene band en hoger krijgen maar 1 keer per jaar examen omdat er vanaf groene band hogere eisen aan het judo worden gesteld. Dit examen wordt altijd voor de zomervakantie afgenomen.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook