Van ‘studentenhuwelijk’ naar 60 jaar getrouwd!

Van ‘studentenhuwelijk’ naar 60 jaar getrouwd!

Op 26 april jongstleden was het precies 60 jaar geleden dat ze elkaar het ‘ja-woord’ gaven. Twee dagen later bezocht burgemeester Lieke Sievers het echtpaar Wim de Wolf en Menny Boorsma aan het Klein westerbuiten in Edam. Twee vitale tachtigers.

Wim (84 jaar) komt uit Oostburg, West Zeeuws-Vlaanderen en Menny (82) uit Bergen (NH). Beide leerden elkaar kennen in hun studententijd. Het mondde uit in een ‘studentenhuwelijk’, en dat betekende in de praktijk op kamers wonen.

Monnickendam
Die kamer werd gevonden in Monnickendam waar Menny als onderwijzeres kwam te werken. “In 1970 verhuisden we naar de Voorhaven in Edam en 30 jaar later kochten we een woning aan het Klein Westerbuiten, waar we nu al zo'n 20 jaar wonen.”

Spreekstalmeester kaasmarkt
Wim studeerde vanaf 1954 aan de VU werd scheikundige, promoveerde en werd in 1972 universitair hoofddocent aan de VU.
Menny is na haar loopbaan godsdienst gaan studeren en doet kerkelijk werk.  Wim  werd vanwege zijn talenkennis door wijlen Piet Taam en Rob Huber gevraagd om spreekstalmeester te worden op de kaasmarkten. Iets wat er vorig jaar noodgedwongen niet van kwam.
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook