Van denken naar doen op Duurzaamheidsbeurs

Van denken naar doen op Duurzaamheidsbeurs

De circa 700 bezoekers van de Regionale Duurzaamheidsbeurs kwamen bij de 55 ondernemers en organisaties vooral met gerichte vragen. “Je merkt dat ze zich in de afgelopen tijd al georiënteerd hebben. Mensen komen nu vooral met gerichte vragen. Men wil daadwerkelijk aan de gang met energiebesparing, elektrisch vervoer of met bewustere afvalscheiding.”
De geïnteresseerde bezoekers kwamen uit de hele regio en ver daarbuiten - “Een dergelijke brede beurs is uniek en heb je bij ons niet.” – en gaven in hun evaluatie een dikke 8. Vooral de gevarieerdheid sprak hen aan.
Ook de deelnemende bedrijven en organisaties waren dik tevreden. “We kunnen het werk al niet aan en dat neemt de komende tijd alleen maar toe. Mensen hebben zich in de afgelopen jaren georiënteerd en nemen nu besluiten. Men ziet dat het loont en men wil echt iets doen.”
Organisaties als Milieudefensie, de Weggeefwinkel, IVN en Operatie Steenbreek motiveerden bezoekers hun gedrag nog eens onder de loep te nemen. En aan de kramen van de deelnemende gemeenten kwamen vragen over wat er van overheidswege komen gaat. Ze hoorden dat veranderingen stap-voor-stap ingezet worden en kregen informatie over lokale plannen en landelijke financieringsmogelijkheden.
De lezingen zorgden voor verdieping en inspiratie. “Ik hoor het graag uit een betrouwbare bron. Op deze lezingen hoor je geen nepnieuws. Met de nuchtere feiten moeten we leven. Nee, ik ben niet pessimistisch. We moeten wel aan de slag. Maar dat kan. Dat laat deze beurs zien.”
De vierde Regionale Duurzaamheidsbeurs in 2020 zal hoogstwaarschijnlijk in de gemeente Waterland plaatsvinden.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook