Uren zwemmen op een enkele vierkante meter

Uren zwemmen op een enkele vierkante meter

Als de gemeenteraad aanstaande donderdag akkoord gaat, zullen er binnenkort in de Waterdam twee een- en tweepersoons tegenstroombaden worden geplaatst. Bedoeld voor zwemmers die oefenen voor lange afstanden, open water zwemmers en wedstrijdzwemmers die aan hun techniek willen schaven. De Waterdam zet zich op deze wijze flink in de picture: behalve locaties in Engeland en de Canarische Eilanden is een soortgelijke voorziening nog niet beschikbaar in Noord-Europa.

Maar er zit ook een prijskaartje aan de stroombaden. De gemeenteraad wordt gevraagd om 180.000 euro uit te trekken. Dit bedrag zal over tien jaar worden afgeschreven en verdisconteerd in een huurverhoging van € 9.500,-.

In evenwicht
Het trainingscentrum komt in de patio die de in aanbouw zijnde Seinpaal verbindt met het zwembad.
De Open Water Swimming Club zal de baden inzetten voor haar leden. De OWSC zal daarnaast kantoor gaan houden in de Waterdam en zowel het binnen, buiten- als de buitenruimte gaan inzetten voor de trainingen van open water zwemmers en triatleten. Dit zal volgens de verwachting een extra huuropbrengst van tenminste € 9.500,- opbrengen.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook