Uitgave Museumjaarboek met premiefoto

Het Volendams Museum brengt binnenkort weer het nieuwe Museumjaarboek uit met de bijbehorende foto. Na een mooi jubileumjaar in 2019, waarin het museum haar 45-jarig bestaan vierde alsmede het 25-jarig bestaan van het sigarenbandjesmuseum, is dit jaar de draad weer opgepakt met een mooie expositie over 75 jaar vrijheid.

In het nieuwe museumjaarboek en de nieuwe Premiefoto wordt uitgebreid aandacht besteed aan ’75 jaar Vrijheid’ en een uitgebreid jaarverslag van de activiteiten die in 2019 hebben plaatsgevonden in het Volendams Museum. Verschillende anekdotes uit de oorlogsjaren in Volendam over o.a. Thames Kwakman (Mop) en Jan Plat (van Pokkie) worden beschreven. De geschiedenis en de bouw van het Volendams Museum wordt vast gelegd. Eerst de museumvoorgeschiedenis op het Doolhof en op het Slobbeland en vervolgens het museum in het oude zusterklooster, de renovatie, bouw en de uitbreiding van het oude witgele Kruisgebouw uit 1953 tot volwaardig museum in de Zeestraat in 1991 en vervolgens de aanbouw voor onderkomen van het wereldbefaamde Sigarenbandjesmuseum in 1995.

De redacteur van het nieuwe Museumjaarboek met Premiefoto is Jaap Zwarthoed. De teksten en foto’s zijn afkomstig van o.a. de medewerkers Jaap Zwarthoed, Kees Bond, Wim Keizer, Jan Plat, Mevrouw Marie Tol-Kwakman, Cees Tol (film) en archief Volendams Museum. Het Museumjaarboek met Premiefoto wordt sinds 2010 uitgegeven door de Stichting Vrienden van het Volendams Museum.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook