Twaalfjarige maakt Edamse versie Monopoly

Twaalfjarige maakt Edamse versie Monopoly

De twaalfjarige Titus van den Berg woont met zijn familie sinds vier jaar in Edam. Corona zorgde ervoor dat er in de kerstvakantie niet al te veel te doen was. Titus besloot om een eigen versie van het bekende Monopolyspel te maken. Met zijn nieuwe woonplaats als onderwerp. Vier dagen was hij bezig met als resultaat een Edamse wandeling langs al zijn favoriete plekjes!

Zo vind je op de kaartjes het Strandbad, Fort Edam, het Schelpenstrandje, het kaasmuseum van Henri Willig en het Snoepwinkeltje. Maar ook de straat waarin hij woont: de Voorhaven.

Echte Bakker
Maar natuurlijk is het spel niet compleet met het Damplein en het vroegere stadhuis, de Prinsenstraat en Schepenmakersdijk, de Kaasmarkt, het Oorgat en Echte Bakker Peter Gorter.
Titus plastificeerde alle kaartjes zodat het niet bij een keer spelen is gebleven.

Enthousiast!
De Edamse versie van het Monopolyspel is inmiddels dan ook al verschillende keren uit de kast gehaald en de kerstvakantie is omgevlogen. “Buurvrouw Magteld was zo enthousiast dat zij wel een echte versie op de markt zou willen zien!”

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook