Turnhal valt duurder uit; exploitatie nog niet geheel gedekt

Turnhal valt duurder uit; exploitatie nog niet geheel gedekt

Gemeente gaat Gymsportcentrum zelf uitbaten

De hogere bouwkosten voor de hypermoderne turnhal in de Broeckgouw hebben gevolgen voor de manier waarop het gymsportcentrum geëxplodeerd zal gaan worden. Nu duidelijk is dat de bouw de vijf miljoen euro gaat overschrijden is het voor de hoofdhuurders (turnverenigingen Mauritius en de Beukers alsmede budocentrum Fun & Fit) onmogelijk geworden om de oplopende huur te betalen. Scholen en andere (sport)verenigingen kunnen in de toekomst ook gebruik maken van de hal. In het najaar van 2020 moet de sporthal worden opgeleverd.

Een en ander is jaren geleden ingezet door de wens om op de huidige plek waar Mauritius en De Beukers actief zijn, de vroegere M. Gorettischool nabij de Julianaweg, woningen te bouwen. Dit gebouw gaat plat om ruimte te maken voor seniorenwoningen. De grond wordt verkocht aan woningbouwvereniging De Vooruitgang. Hier staan 66 woningen, waarvan 59 huurhuizen, gepland.

Dansactiviteiten
De gemeente hoopt dat de exploitatie gedekt kan worden indien ook aan andere verenigingen, scholen en Club en Buurthuiswerk (dansactiviteiten) verhuurd kan gaan worden. Vooralsnog is de exploitatie van de hal nog niet geheel gedekt.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook