Tuincentrum ‘t Lokkemientje hoopt op betere tijden

Tuincentrum ‘t Lokkemientje hoopt op betere tijden

Vol vertrouwen de zomer tegemoet

EDAM- “We moeten gewoon door deze moeilijke periode heen. Het wordt beter en het komt goed. Dat hoop ik voor ons tuincentrum maar ook voor alle anderen die in zwaar weer zitten.” Net als voor veel andere ondernemers zijn het onzekere tijden voor ‘t Lokkemientje maar Johan Grootendorst is niet somber en vooral niet bang voor de toekomst. “We zitten vol plannen. Ideeën genoeg. Aan onze creativiteit zal het zeker niet liggen.”

Grootendorst beaamt dat het afgelopen jaar op zijn zachtst gezegd ‘heel bijzonder’ is geweest. “In het begin van de corona crisis hadden wij er als tuincentrum nog niet zo heel veel last van. Wij zijn een zogeheten ‘volume bedrijf’. Dat houdt in: het is bij ons groot, het is open en er is veel lucht. Het was een mooie zomer en we deden goede zaken. Maar dan wordt het 15 december en dan moet je helemaal dicht. Die datum zal ik nooit vergeten. En dan zit je met allemaal spullen die je niet kan verkopen. We hebben ‘de kerst’ niet af kunnen maken. Gelukkig hebben we naast onze verkoop ook altijd nog onze hoveniersdienst en daar gaat het heel goed mee.”

Veel te zien
Schoonmaken, opruimen en wat schilderen hier en daar. En hopen op betere tijden. Johan Grootendorst en zijn team van ruim 25 medewerkers hielden er de afgelopen maanden de moed in. “We waren dolblij dat we de laatste periode weer open mochten en klanten konden winkelen op afspraak. En gelukkig zijn we sinds afgelopen week van die reserveringen af en mogen we ‘gewoon’ weer open. Natuurlijk houden we daarbij het aantal klanten goed in de gaten en gelden alle maatregelen zoals mondkapje en afstand houden nog wel.
Bezoekers zijn er ook blij mee want er want er valt bij ‘t Lokkemientje, net als altijd, weer veel te zien en te bewonderen. Vooral nu het voorjaar is aangebroken en mensen weer zin hebben om in hun tuin aan de slag te gaan, is men bij het tuincentrum in Edam aan het juiste adres.

Solar
“Hoewel we iets voorzichtiger zijn geweest met inkopen dan normaal, staan we zeker niet stil”, verduidelijkt Grootendorst. “Je hebt altijd te maken met nieuwe trends, andere kleurtjes en nieuwe producten. Zo hebben we het assortiment muurornamenten opnieuw uitgebreid en dat geldt ook voor onze solar verlichtingshoek. We zijn heel blij met het merk Eglo dat ongekende mogelijkheden creëert op het gebied van tuinverlichting.”

Lange geschiedenis
Het is inmiddels heel wat jaren geleden dat de vader van Johan Grootendorst ‘t Lokkemientje kocht. “Het was toen, in 1971, een klein hoveniersbedrijfje met ook wat verkoop erbij. Het bedrijf werd al snel groter en groter waardoor mijn moeder stopte met de bloemenzaak in Volendam en ons bedrijf in Edam ging versterken. Ik ben er vanaf mijn achttiende jaar bij betrokken geweest en daar heb ik nog geen dag spijt van gehad. We hebben een mooi bedrijf en een mooi team en samen werken we hard om dat zo te houden én te verbeteren. Plannen en ideeën genoeg.”

Vol gas!
Het is, volgens Grootendorst, vooral nu die onzekerheid die het moeilijk maakt om vooruit te plannen. “Het is lastig handelen als je niet weet hoe de situatie over een paar weken of over een paar maanden is. Wat ik wel weet is dat het oude draaiboek de kachel in kan. Het gaat anders dan andere jaren. Maar wat ons betreft gaan we vanaf nu weer helemaal vol gas. We zijn er klaar voor.”
Meer informatie is verkrijgbaar via tel. 0299 - 372465 of kijk op www.lokkemientje.nl
Carla Knelange

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook