Tribute to John Coltrane in Mahogany Hall

Het Ben van den Dungen Quartet brengt een hommage aan de legendarische saxofonist John Coltrane en zijn muziek, een van de meest invloedrijke saxofonisten aller tijden. Hij verwierf bekendheid tijdens zijn periode bij Miles Davis en zijn soloprojecten sloegen in als een bom.
De LP's 'Blue Trane' en 'Giant Steps' verwonderden vriend en vijand en waren van meet af aan klassiekers. In de jaren zestig formeerde 'Trane' een nieuw kwartet en sloeg daarmee een nieuwe weg in. Een onmiddellijke verandering van de jazzmuziek van de jaren zestig was het gevolg.

Het Ben van den Dungen Quartet brengt in deze wervelende ode een hedendaagse interpretatie van een met recht als 'classics' bestempeld repertoire.

Zaterdag 16 oktober. Zeevangszeedijk 7 Edam. 21.00 uur. Toegangsprijs: leden € 8,-, niet leden € 18,-, CJP (t/m 25 jaar) € 10,50.
Reserveren: k.roskam@hetnet.nl  - of 372 979 f.bakker01@quicknet.nl – of 372 249.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook