Treed jij in de voetsporen van Kees Tol?

Treed jij in de voetsporen van Kees Tol?

Musical vereniging de Toverbal geeft jou die kans! Ruim 22 jaar geleden stond Kees Tol, nu bekend als producer, presentator en acteur, op de planken bij de productie Wie ben ik?! Dit stuk speelt zich af in een ziekenhuis, waar een persoonsverwisseling plaatsvindt. Deze maand starten de voorbereidingen voor een geactualiseerde versie van deze voorstelling die in het jubileumjaar 2020 wordt uitgevoerd. Aanmelden kan nog steeds!

Jan Dokter, de rol die Kees vertolkte, wordt aangezien als de nieuwe arts van het ziekenhuis. Niets is echter minder waar en wat hij ook probeert, niemand gelooft hem dus speelt hij het spel uiteindelijk maar mee. Dit zorgt voor hilarische taferelen. De cast van toen bestond uit een aantal spelers die al jaren met elkaar optrokken. Dit zorgde voor een speciale sfeer op het podium. Saillant detail is dat tijdens het weekend, een van de speelsters zelf een acute blindedarm ontsteking kreeg en afgevoerd moest worden naar het ziekenhuis.

In 2009 hadden we opnieuw een groep spelers die eenzelfde chemie met elkaar hadden, een mooi moment om dit stuk nog eens op de planken te brengen. Als leiding waren we er van overtuigd dat we het succes van de eerste keer nooit meer zouden kunnen overtreffen. Niets bleek minder waar te zijn. De groep was zo op elkaar ingespeeld, dat je haast ging geloven dat het echt waar was, zelfs toen “Dokter Jan” op zeker moment even de draad kwijt was, werd er door de groep doorgespeeld alsof er niets aan de hand was, uiteindelijk waren de souffleurs de enigen die niet meer wisten waar ze aan toe waren.

Ben Günther: “ Nu in ons jubileumjaar, hebben we weer een groep die al langere tijd bij elkaar is, een mooi moment om dit geweldige stuk nog eens uit de kast te halen, te updaten naar de 21e eeuw en opnieuw op de planken te brengen. We hebben een hele goede basis, maar hebben ook nog ruimte voor nieuwe talenten. De meeste hoofdrolspelers uit 2009, zijn nog steeds betrokken bij de Toverbal, nu aan de kant van de leiding. Ze zijn vast van plan om het stuk in 2020 minstens zo goed en misschien zelfs beter neer te zetten.”

Sta jij te zingen onder de douche, dansen in de regen of heb je gewoon zin om lekker mee te doen? Kom dan op zaterdag 26 oktober om 10.00 uur naar de Burghwall op de Achterhaven 89 in Edam. Wil je wat meer weten van de Toverbal, zoek dan contact via facebook.com/toverbaledam of kijk op toverbal.net. “We kijken er naar uit om met een geweldige groep kids ons 45e jubileumjaar te vieren. Graag tot ziens bij De Toverbal!”
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook