Trambrug afgesloten voor zwaar verkeer

Bij inspectie is gebleken dat het voor zwaar verkeer niet verstandig is de Edamse Trambrug te gebruiken. De kwaliteit van de fundering is dusdanig dat deze winter werkzaamheden moeten worden verricht om dit te herstellen.  Gewone personenauto’s kunnen wel gebruik blijven maken van de brug.

De gemeente heeft borden geplaatst om vrachtverkeer op de situatie te wijzen. Ook hebben bedrijven een brief van de gemeente ontvangen waarin gewezen wordt op alternatieve routes.
Het herstel van de brug vindt plaats in de wintermaanden wanneer het vaarseizoen gesloten is. De voorbereidingen hiervoor zijn nu reeds gaande. Het verbod blijft van kracht totdat alle werkzaamheden achter de rug zijn.
De laatste werkzaamheden aan de brug - die ooit geplaatst is als onderdeel van de oude tramroute tussen Kwadijk, Edam en Volendam (1906-1942) – dateren uit 2007. Toen werd de bediening van de brug gemechaniseerd.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook