Toeristisch platform vraagt burgers om input

Het Toeristisch en Ondernemers Platform (TOP) wil met zoveel mogelijk concrete ideeën het toeristisch product in Edam-Volendam verbeteren. Burgers worden opgeroepen om ook met ideeën te komen.

Het TOP heeft een adviesbureau ingeschakeld om met een goed doortimmerd plan te komen. De stap die er aan vooraf gaat is het verzamelen van leuke en zinnige ideeën vanuit de gemeenschap zelf.

Wat wilt u!
Wouder de Waal, werkzaam voor adviesbureau ZKA Strategy: “Het grote verschil met vroeger is dat we niet gaan kijken naar wat toeristen willen, maar vooral naar wat de lokale bewoners willen. Het idee daarachter is dat toerisme in de gemeente ten dienste moet staan van de inwoners. Daarnaast zijn er natuurlijk nog toeristische zaken te ontwikkelen. Maar het belangrijkste is dat de bewoners trots kunnen zijn op hun leefgebied en ervan kunnen genieten.”

Inbreng ideeën
Op de site van het Top hebben mensen al verschillende voorstellen aangedragen. Zo ligt er het idee om ‘stepping stones’ aan te brengen langs de Edamse Voorhaven. Daarmee zouden de twee Edamse Elfstedentochtwinnaars (Coen de Koning en Cor Jongert) geëerd kunnen worden via een bronzen beeld aan het water. Verder zijn er plannen voor een openbaar toilet, een VOC-wandeling, een ‘escape room’ en betere toeristische bewegwijzering.

Heeft u ook ideeën voor Edam-Volendam? Geef dit dan door via www.topedamvolendam.mett.nl
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook