Toeristisch platform krijgt gestalte

Toeristisch platform krijgt gestalte

De oprichting van het TOP Edam-Volendam is een feit. De stichting met vertegenwoordigers uit de VVV, horeca, ondernemersverenigingen en afgevaardigden uit de culturele en grootzakelijke sector hebben een bestuur geformeerd en gaan aan de slag.

De Toeristische Visie wordt het uitgangspunt voor het TOP. De gemeente heeft aangegeven dat zij de stichting faciliteert. Ook deelnemende partijen zorgen voor een bijdrage. Onder meer is een ‘kwartiermaker’ aangesteld.

Vanuit de Zeevang wordt ingezet op ontwikkelingen rondom de molen van Etersheim, fietsroutes en dijkversterking. Grootschalig toerisme is hier niet de bedoeling.
Ook wordt ingezet op betere bewegwijzering, onder meer bij uitgaansgebieden en winkelcentra, de kwaliteit van de openbare ruimte, bereikbaarheid van het Edamse centrum voor watersporters, onder meer door afstemming openingstijden sluis en bruggen.

Havens
Ook de bruine vloot van Volendam is een belangrijk speerpunt. Wethouder Schütt heeft aangekondigd met een plan te komen voor zowel de Edammer als Volendammer haven met het oog op historische schepen.

Klederdracht
Een andere wens is het weer zichtbaar maken van klederdracht in horeca en winkels van Volendam. De stichting onderzoekt hoe met een draagbaar ontwerp en met een ‘kwinkslag’ naar de oude klederdracht deze accenten kunnen terugkeren in winkels, restaurants en cafés.


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook