Toch nog een beetje Kaasmarkt-gevoel!


Toch nog een beetje Kaasmarkt-gevoel!


Als gevolg van het (opnieuw) niet doorgaan van de kaasmarkten had de trekkergroep Edam-Zeevang (met zo’n 25 leden, waarvan 80% ook lid is van het kaasmarktgilde) besloten om net als in 2020 weer een rondrit met de oldtimer trekkers te maken. Recent werden de toertochten met veel plezier en publieke aandacht afgesloten.
 
Pieter Boogaard is een van de eigenaren van de mooie tractoren. “Vanaf 30 juni tot en met 25 augustus toerden we zo’n kleine 500 kilometer. Gemiddeld met tussen de 15 en 20 trekkers door alle steden en dorpen in onze regio. Over landwegen, dijken en door weilanden!”
 
Wekelijks werd er gestart bij een van de leden met koffie en koek. “Degene waar gestart werd had ook de route van ongeveer 50 kilometer uitgezet.”
 
Toegezwaaid
Bij terugkomst reed het opvallende gezelschap in rond half drie ’s middags door de binnenstad van Edam doorgaans toezwaaide door enthousiast publiek. Op het terras van de Prinsenbar aan de Kaasmarkt werd vervolgens nog een uurtje nagepraat onder het genot van een paar consumpties.”
 

Dijkversterking


“De laatste rit voerde ons langs en door alle dorpen van onze eigen gemeente en werd een bezoek gebracht aan de werkzaamheden rondom de dijkversterking IJsselmeerdijken, waar we tekst en uitleg kregen.”
Tijdens de laatste rit hadden de dames besloten om bij het Damhotel te lunchen waarna zij zich aansloten bij het eindstation aan de Kaasmarkt.
 
“We hopen dat we volgend jaar onze talenten weer op de kaasmarkt mogen tonen. Deze activiteit gaan we waarschijnlijk op een andere dag voortzetten!”
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook