Tijmon bij ’t Vuur erelid Ondernemersvereniging Edam

Tijmon bij ’t Vuur erelid Ondernemersvereniging Edam

Gezeten op de stoep van de Harmonie, tijdens de informele Haringparty, is Tijmon bij ’t Vuur uitgeroepen tot erelid van Ondernemersvereniging Edam.

Ronald Schot, voorzitter van OV Edam, roemde de oud-ondernemer, die zijn bedrijf Elektrotechniek T. bij ’t Vuur, inmiddels heeft overgedragen aan zijn zoon Siem-Kees.

Het was op 28 februari 1983 in dezelfde Harmonie dat Tijmon toetrad tot het bestuur. Een maand eerder, tijdens een zogeheten contactavond bestaande uit een bowlingavond met een etentje, liet hij zich ‘strikken’ als 2e penningmeester. Dat het drinken van gerstenat hier mee te maken had, is slechts geschiedenis.

Tijmon bleek een actief bestuurslid die in de loop der jaren heel veel verschillende taken op zich genomen heeft. Nooit op de voorgrond, maar overal inzetbaar! “En altijd met de nodige humor!”

Zo was hij actief ten behoeve van de Sint-Kerstactie, de intocht van Sinterklaas, toen nog een taak van de OVE, de reclame, jubileumfeesten, kascommissie, de organisatie van de kaasmarkten en contact met de gemeente.

In 1995 trad hij af, samen met toenmalig voorzitter Dirck de Graaf. In dat jaar werden beide bestuurders ook lid van verdienste. Maar ook na die periode bleef Tijmon lang actief.

‘Knappe schoenen’
De hoofdpersoon zelf bleef donderdags relaxt onder de aandacht. “Ik had al een vermoeden dat er iets op stapel stond. Lia (zijn vrouw) had gevraagd of ik een overhemd en knappe schoenen wilde aantrekken vandaag.”

Tijmon bedankte het huidige bestuur voor de onderscheiding en wees op het werk van zijn oud-collega’s en zijn vrouw “die me altijd alle ruimte heeft gegeven.”
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook