Tijdens corona verhuizen: hoe gaat dat?

Tijdens corona verhuizen: hoe gaat dat?

De maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan worden langzaam maar zeker wat losser. Dit betekent niet dat we ons dagelijkse leventje weer op kunnen pikken, er zijn nog steeds restricties van toepassing. Kun je bijvoorbeeld een verhuisbedrijf in Amstelveen inschakelen om te verhuizen of moet het gezin zonder hulp van buitenaf de verhuizing regelen? Student Verhuis Service gaat gewoon door met hun dienstverlening, of is het toch niet echt zoals ‘gewoon’ als voorheen?

Corona regels en restricties
Tijdens de lockdown werden er diverse maatregelen genomen die impact hadden op het dagelijks leven. Een avondklok bijvoorbeeld, of slechts één gast per dag. Deze restricties hebben per persoon en huishouden een andere betekenis en impact. Voor sommige mensen stelt het niet veel voor, terwijl andere mensen er veel hinder van ondervinden. Neem bijvoorbeeld een verhuizing. Eventjes in de avond een wandje schilderen in het nieuwe huis is tijdens een avondklok niet mogelijk omdat je niet legaal over straat mocht reizen van locatie A naar B. En wat doe je met verhuizers over de vloer als er slechts één of twee personen binnen mogen komen?

Mogen verhuizers werken tijdens corona?
Ondanks de beperkingen gaan er ook veel zaken gewoon door, ook tijdens corona. Verhuizen bijvoorbeeld, er worden nog steeds veel woningen verkocht en verhuurd, dus huishoudens moeten zich verplaatsen. Als je bijvoorbeeld een verhuisbedrijf in Amstelveen inschakelt dan komen er meer mensen over de vloer dan is toegestaan. Hoe werkt dat?

Student Verhuis Service volgt uiteraard de regels van het RIVM op, daarnaast hebben ze nog een aantal extra maatregelen getroffen zoals:

● Extra wasfaciliteiten om handen te wassen op locatie. Zo kunnen werknemers hun handen grondig reinigen voordat ze de woning betreden.
● De lichaamstemperatuur wordt gemeten voordat de werknemer aan het werk gaat.
● Handen schudden is er even niet bij, er wordt afstand gehouden van de klant.

Door niet in dezelfde ruimten te werken waar bewoners zich bevinden, te zorgen voor voldoende ventilatie en met een minimaal aantal personen de werkzaamheden in huis uit te voeren wordt het risico op besmetting geminimaliseerd. Dat het personeel binnenshuis mondkapjes draagt mag vanzelfsprekend zijn. Handelingen worden zoveel mogelijk contactloos uitgevoerd, denk aan betalen met PIN.

Verhuizen tijdens corona gaat gewoon door
Het woord ‘gewoon’ heeft een andere betekenis gekregen in het afgelopen jaar, nu de cijfers beter worden en de restricties langzaam maar zeker afnemen lijken we meer naar een ‘normale’ situatie te gaan. Toch zijn we er nog niet helemaal. Als verhuisbedrijf in Amstelveen, Amsterdam of Almelo tot aan Zierikzee komen verhuizers bij klanten over de vloer en leggen ze flinke afstanden af. Dit brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. Zowel ten opzichte van de klanten als het personeel.

Hoewel de regels momenteel wat strenger zijn dan voor de pandemie het geval was, valt het in principe wel mee met de impact op een verhuizing. Zo zullen er nooit tien mensen in een kamer een bank oppakken, dat is niet nodig. En terwijl het personeel met een wasmachine over de trap naar beneden loopt is het uiteraard niet de bedoeling dat er een kind onderaan de trap staat te kijken vanwege de veiligheid. Bij een verhuislift wordt er altijd rekening gehouden met een verantwoorde afstand. En handen wassen is natuurlijk altijd belangrijk, alleen wordt er nu extra gelet op afstand en hygiëne.

Liever een verhuisbedrijf
Voorheen werd er een afweging gemaakt om met hulp van vrienden en familieleden te verhuizen of een verhuisbedrijf zoals Student Verhuis Service in te schakelen. Nu kiezen ook de twijfelaars veel sneller voor een professioneel bedrijf. Het gemak, de veiligheid en vooral ook het ontzorgen van klanten wordt meer dan ooit op prijs gesteld. Uiteraard zijn er kosten aan verbonden, hier wordt wel een service voor verleend. Het welzijn bewaken van klanten in deze bizarre tijd is een extra stukje service dat professionele verhuizers graag bieden. Zorgeloos verhuizen is mogelijk, ook in corona tijd.
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook