Tal van kerstsmaakjes bij OBS De Piramide

Tal van kerstsmaakjes bij OBS De Piramide

“Ik ben een kerstboom”, zingt het koor van groep 3-4 uit volle borst in de gemeenschapsruimte.  Even later komen de boomwhackers tevoorschijn, gekleurde regenpijpen waarmee je muziek kunt maken en spelen de kinderen mee met ‘Frosty the snowman’. Tegelijkertijd worden er allerlei schalen en tassen met eten openbare basisschool De Piramide binnengedragen.

Op school vieren kinderen uit alle hoeken van de wereld gezamenlijk het kerstfeest met een heerlijk kerstdiner. Dit jaar konden de kinderen samen met hun ouders zelf beslissen wat ze wilden eten en dat levert een bont geheel op.

IJsgerecht uit Syrië
Natuurlijk staan er pannenkoeken en appeltaart op het menu. Maar er is ook een leerling die een pan Poolse kippensoep meeneemt. En een ander een ijsgerecht uit Syrië. Uit Brazilië komt broodkaas en er is Orbat, een Arabische pizza. Voor de gezonde eters, want De Piramide is tenslotte een Gezonde School, staan er ook snoeptomaten en komkommerprikkers op tafel.

Diverse culturen
De kinderen konden haast niet wachten tot het avond is. De kerststukjes die donderdagochtend gemaakt zijn, staan te pronken op de tafels die ze zelf hebben gedekt. Op deze manier vieren alle kinderen, die uit diverse culturen komen, het kerstfeest onder het motto ‘Vrede op aarde’.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook