Taalvrijwilligers gezocht

Taalvaardigheid en digitale vaardigheden zijn vereisten om volledig mee te kunnen doen in de maatschappij. In samenwerking met de gemeente en lokale partners zet Bibliotheek Waterland zich in om de basisvaardigheden van mensen te vergroten. Daarom is er ook een NL plein in de Bibliotheken Edam en Volendam, waar mensen kunnen oefenen met lezen, schrijven en spreken van de Nederlandse taal. Het NL plein zoekt nieuwe vrijwilligers.

Met slechts één a twee uur vrijwilligerswerk per week geef je iemand de kans om zijn of haar basisvaardigheden te verbeteren, zoals lezen en schrijven en rekenen en omgaan met de computer. Het vrijwilligerswerk vindt plaats in de bibliotheekvestigingen Edam of Volendam.

Je begeleidt een lees-, schrijf- of praatgroepje in de bibliotheek. Je leert bijvoorbeeld aan de deelnemers hoe je een gesprek voert of hoe een nieuwsbericht te lezen en te begrijpen.

Vind je het leuk om met taal en mensen te werken? Beschik je over inlevingsvermogen, geduld en flexibiliteit? Beheers je de Nederlandse taal goed? En wil je vrijwilliger worden? Dan is dit misschien wel iets voor jou!

Je kunt contact opnemen met de coördinatoren (Rita Postma en Karin Papadopoulos) van  het NL-Plein van de bibliotheek: 06-2032 9430 of een mailtje sturen naar rpostma@bibliotheekwaterland.nl of kpapadopoulos@bibliotheekwaterland.nl
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook