’t Pakhuys ziet alleen maar mogelijkheden!

’t Pakhuys ziet alleen maar mogelijkheden!

Ook de drie eigenaren van boekhandel ‘t Pakhuys zijn blij met de winkelheropening. Maar zelfs gedurende de lockdown bleven heel veel klanten de winkel trouw. “De oproep om lokaal te bestellen heeft zijn vruchten afgeworpen! Wij hebben heel wat fietsritjes afgelegd om boeken rond te brengen.”

De komende maanden mogen maximaal twee personen de winkel zonder afspraak bezoeken. Zonder tijdslimiet benadrukt Tineke, die samen met Esther en Franny de winkel leidt.

Ontwikkeling
De winkel die op 16 november 2019 opende, heeft nu langere tijd gefunctioneerd in coronatijd dan onder normale omstandigheden. Toch zijn de eigenaren positief over de ontwikkeling van de mooie boekwinkel. “We merken dat we enorm gewaardeerd worden. We hebben ondanks alles ook helemaal niet zo slecht gedraaid. Al zakt je omzet uiteraard flink als een winkel niet open mag.”

Gedwongen sluiting
Wat ze afgelopen jaar ook misten – en dan vooral vanwege de gezelligheid en sfeer – was de drukte rond de feestdagen. “Met Sinterklaas waren we nog open maar daarna moest de winkel dicht. En ook de Boekenweek in maart werd uitgesteld. Dat is natuurlijk gewoon jammer,” aldus Franny die vertelt dat ze samen met Tineke en Esther toch bijna elke dag in de winkel te vinden was gedurende de lange gedwongen sluiting.

3.000 titels
Wat de winkel onderscheidt is de keuze voor de betere literatuur. Inmiddels herbergt de boekwinkel 3.000 titels en dat aantal groeit nog steeds! Tineke: “Het is zo langzamerhand zoeken naar ruimte, maar we hebben, met name in het voorgedeelte van de zaak, nog wel wat groeimogelijkheden.”

Digitaal of in levende lijve, ook de samenwerking met (bekende) auteurs gaat dit jaar gewoon door. “Daarnaast gaan we de tafels vergroten zodat er nog meer boeken kunnen worden getoond!”

Top tien
De drie eigenaren hebben de taken goed verdeeld. Ieder werkt twee dagen in de winkel, samen bereiden ze veel plannen voor en ook de leesclub is de laatste maanden, hoewel digitaal, gewoon doorgegaan. Verder wordt de Boeken Top Tien gezamenlijk vastgesteld op basis van aanbevelingen in diverse kranten, tijdschriften en vanuit de brancheorganisatie.

Schrijvers op bezoek
In mei komt schrijver Oek de Jong naar Edam en ook auteur Philip Dröge met interviewer Alexander Reeuwijk zullen– al dan niet in aangepaste vorm – op 6 juni langskomen om te vertellen over de nieuwste historische roman van Dröge.

Quiz
Een jaar geleden organiseerde ’t Pakhuys een literaire pubquiz in de lokale jazzclub. “Als alles weer mag draaien dan komt daar zeker een vervolg op, meldt Franny. De winkel zelf is de laatste maanden naast extra titels voor jong en ouder, uitgebreid met een hoekje kantoorartikelen en kleine cadeaus en mooie kaarten.

Verdieping
Zelf zijn ze gek op boeken en wordt veel informatie onderling en met klanten uitgewisseld. “Een boek zorgt voor ontspanning en verdieping. Gelukkig dat steeds meer mensen dat weer herontdekken. We willen op deze wijze onze winkel verder uitbouwen. Er is hier echt een publiek voor in de regio!”

’t Pakhuis, Lingerzijde 8 Edam (M. 06-41923740) is open van maandag tussen 12.00 en 18.00 uur. En op dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 – 18.00 uur. Op zaterdag is de winkel geopend tussen 09.00 – 17.00 uur. Zie ook www.pakhuysboeken.nl

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook