Summer Breek wordt een festival voor fijnproevers

Summer Breek wordt een festival voor fijnproevers

Een cultureel familiefestival midden in de Noord-Hollandse polder tussen Edam en Hoorn
Op 15, 16 en 17 juli vindt bij bezoekerscentrum De Breek in Etersheim een nieuw festival plaats: Summer Breek. Een kleinschalig muziek-, theater- en kunstfestival dat draait om regionaal talent in een prachtige setting.

 
Summer Breek wordt een festival voor het hele gezin waarbij de omgeving een bepalende rol heeft. Op deze prachtige oer-Hollandse plek bij de molen aan de IJsselmeerdijk ervaar je de natuur. De combinatie van natuur en cultuur is het uitgangspunt voor de organisatie, die bestaat uit (onbezoldigde) professionals en ervaren vrijwilligers uit de Zeevang, Edam-Volendam en Hoorn. Ze laten zich niet alleen inspireren door het landschap, maar door alles wat de Zeevang en omgeving te bieden heeft. Je kunt daarbij denken aan talentvolle regionale artiesten, maar bijvoorbeeld ook aan streekgebonden eten en drinken. 
 
Het motto van Summer Breek luidt: culturele hoogtepunten op Noord-Hollands laagste punt. De organisatie heeft als missie om een nieuw en regionaal aanbod op het gebied van muziek, theater en kunst te brengen. In een laagdrempelige, toegankelijke bijzondere setting, en gericht op families. Voor de muzikale fijnproever, maar ook voor de kunst- en theaterliefhebber.
 
Sensatie
De eerste namen zijn inmiddels vastgelegd en niet de minste: Tim Knol, De Kift, Beans & Fatback, Maarten Ebbers, Case Mayfield, The Tunes, de Waltzband (integrale uitvoering The Last Waltz) en de Amerikaanse sensatie The California Honeydrops. Meer informatie over deze artiesten is te vinden op www.summerbreek.nl (u kunt de voortgang ook volgen op Facebook en Twitter). De organisatie is in onderhandeling met meer regionale muzikanten en theatermakers.
 
Tijdens het festival is een belangrijke rol weggelegd voor het kunstproject ‘Landdier, Waterbeest, Vleugelwezen en Vuurmonster’, dat onder leiding van beeldend kunstenaar Rob Cerneüs jr. zal worden gerealiseerd door leerlingen van groep 6 en 7 van de basisscholen ’t Tilletje (Warder) en Het Kraaiennest (Oosthuizen). De kunstwerken worden gepresenteerd op het festival en vormen naast de aankleding van het festival ook een kunstroute.
 
Sponsorwerving
Het organiseren van een evenement als dit kost veel geld en het is nog maar de vraag of de entreegelden en de baromzet toereikend zullen zijn om alle uitgaven te dekken. Om die reden wordt deze week een start gemaakt met de werving van sponsors. Het regionale bedrijfsleven wordt actief benaderd met de vraag om dit mooie nieuwe evenement te steunen.
 
Prominenten als Jan Akkerman, Terts Brinkhoff en wethouder Jetty Voermans dragen Summer Breek een warm hart toe en vormen een comité van aanbeveling. Zo ook Lineke Kortekaas, directrice van Schouwburg Het Park: “Summer Breek is een fantastisch nieuw initiatief op een bijzondere locatie waar ook, in tegenstelling tot al die grote festivals, het intieme, het kleine en het poëtische aandacht krijgt. Leuke aanvulling op het culturele aanbod in deze regio!”
 
 
 BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook