Summer Breek presenteert Summer Broke!

Op vrijdagavond 20 september vindt bij bezoekerscentrum de Breek in Etersheim een bijzonder evenement plaats: Summer Broke. En nee, dat is niet hetzelfde als Summer Breek. Het sfeervolle familiefestival verkeert al sinds de eerste editie in financiële problemen, vandaar de naam Summer Broke.

De financiële situatie van de stichting Summer Breek is dermate slecht dat een nieuwe editie van het evenement er dit jaar niet in zit, aldus bestuurslid Wijnand Visser. "We hebben nu vier maal een Summer Breek georganiseerd en vier maal moest er geld bij. Het houdt een keer op. We hebben de moed nog niet definitief opgegeven, maar vooralsnog ontbreekt een financieel fundament. Onze subsidieverzoeken worden altijd maar voor de helft gehonoreerd en dat is precies die paar duizend euro die we ieder jaar tekort komen. Daarover willen we binnenkort graag opnieuw met de gemeente in gesprek. Misschien kunnen we er een tweejaarlijks evenement van maken."

De organisatie zit vooralsnog dus niet bij de pakken neer. "We organiseren Summer Broke vooral om te laten zien dat we er nog zijn", zegt voorzitter Jurian Kolster. "Maar verwacht geen Summer Breek light. Summer Broke wordt een bescheiden feestje met wat leuke bandjes, genoeg bier en een paar vuurkorven om warm te blijven. Het uitgangspunt is dat het ons als organisatie geen cent mag kosten. We hebben dus ook geen tent of podium, we doen het in de schuur. Gelukkig hebben we wat bevriende muzikanten bereid gevonden om ons uit de brand te helpen. Het programma (vier bands en een dj) maken we op korte termijn bekend."

Vanwege de beperkte capaciteit wordt belangstellenden aangeraden om kaarten te reserveren via de website https://summerbreek.nl/.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook