Subsidie voor verduurzaming culturele instellingen

Eigenaren van culturele instellingen kunnen vanaf 1 februari 2021 subsidie aanvragen voor verduurzaming van hun gebouwen. Er is 2 miljoen euro beschikbaar om maatregelen te financieren die ervoor zorgen dat een pand van bijvoorbeeld een bibliotheek, archief of theater minder energie verbruikt of zelf energie opwekt.

De subsidie wordt gefinancierd uit het herstelfonds van 100 miljoen euro dat de provincie Noord-Holland voor de zomer heeft ingesteld om de economische en maatschappelijke effecten als gevolg van de uitbraak van Corona te verzachten.

In 2019 heeft een vergelijkbare regeling gezorgd voor verduurzaming van 12 panden van culturele instellingen, zoals Paradiso in Amsterdam, de stadschouwburg in Velsen en Het Dolhuys in Haarlem.

Meer informatie over de subsidieregeling is vanaf half januari 2021 te vinden in het subsidieloket op de website van de provincie Noord-Holland (www.noord-holland.nl)
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook