Stunt: flits-presentatie Aart Roos in Edams Museum

Stunt:  flits-presentatie Aart Roos in Edams Museum

In het jaar waarin kunstenaar Aart Roos 100 zou zijn geworden presenteert het Edams Museum eenmalig zijn meesterwerk ‘Geboorte, Leven, Dood’. Dit gigantische schilderij beslaat een totale lengte van 13 meter. Om die reden is het zelden of nooit te zien.

Het Edams Museum stunt nu met een flits-presentatie van dit unieke werk, en eert daarmee Aart Roos: niet alleen bekend als schilder maar ook als bewoner van huis ‘De Meeuwen’ aan de Zeevangszeedijk in Edam. Tegelijk wordt recht gedaan aan het feit dat het een recente schenking betreft van de Stichting Aart Roos aan het Edams Museum.

Aart Roos maakte veelvuldig sleutelmomenten uit het menselijk bestaan tot onderwerp. Hij deed dit door heftig gebruik van kleur, vorm en handschrift. Dit werk, uit 1964, vormt daarvan het onbetwiste hoogtepunt. In één expressieve greep wordt daarin – grootschalig - zijn artistieke testament samengevat.

14 dagen te zien
Laat het u niet ontgaan: de tentoonstelling duurt slechts 14 dagen, en wel van zondag 24 november t/m zondag 8 december (13.00 – 16.30 uur; maandag gesloten).
De presentatie vindt plaats buiten het reguliere programma van het Edams Museum om, en is tot stand gekomen in samenwerking tussen de Stichting Aart Roos en het Edams Museum.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook