Stichting Vrienden van de Meermin opgeheven

Stichting Vrienden van de Meermin opgeheven

Afscheid met cadeaus voor bewoners en live-muziek

Terwijl de laatste bewoners pas medio volgend jaar verhuizen, heeft het bestuur van ‘Vrienden van de Meermin’ recent besloten om de stichting op te heffen. Dit ging niet in stilte. Zaterdag 7 november jongstleden gaf zangeres Janina Greven een afscheidsconcert voor de bewoners van het verzorgingstehuis en werden er cadeautassen uitgedeeld aan de bewoners.

Juliette Otten en Ria van Saarloos, die samen met Mariska van Druten het bestuur vormden van de Stichting Vrienden van de Meermin, vertellen dat het nut van de stichting wegvalt nu het verzorgingstehuis gesloten gaat worden. “De Stichting heeft ruim 35 jaar haar best gedaan het leven in het zorgcentrum te veraangenamen. Elk jaar werd er een feestmiddag georganiseerd voor de bewoners en was het mogelijk om, door middel van giften, wensen te vervullen.”

Duofiets
Zo zijn er in al die jaren heel wat cadeaus overhandigd. Waaronder rolstoelen, een duofiets, terrasmeubelen, geluidsinstallatie en zorg-ondersteunende innovaties. Er stond al langer een laatste feestmiddag gepland op 7 november, waar zangeres Janina zou optreden, en de bewoners een laatste cadeau van de Stichting zouden ontvangen, maar door Corona is dit afgeblazen.

“De huidige maatregelen laten dit niet toe. Maar we wilden het natuurlijk niet zomaar voorbij gaan en hebben in ieder geval gezorgd voor een afscheidscadeau voor de bewoners van de Meermin, afkomstig van de Irenehoeve in Katwoude.”
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook