Steunpunt Meerwijk in vernieuwde bibliotheek Edam

Steunpunt Meerwijk in vernieuwde bibliotheek Edam

Een wijksteunpunt in de vernieuwde bibliotheek van Edam. Dat is de verbrede functie die sinds maandag, de dag waarop het steunpunt officieel is geopend, aan het opgefriste gebouw aan de Dijkgraaf Poschlaan is meegegeven. Met de nieuwe functie heeft het wijksteunpunt ook een nieuwe naam gekregen: Meerwijk Bibliotheek.

Meerwijk heeft behalve een bibliotheekvoorziening ook maatschappelijke functies op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Partners in de ´Meerwijk Bibliotheek´ zijn de Zorgcirkel, WonenPlus, MEE, Mantelzorgondersteuning en wonen/zorg/welzijn adviseur.
Langer open
De bibliotheek in Edam maakt nu onderdeel uit van het wijksteunpunt en is opnieuw ingericht. Vanaf dit najaar is de bibliotheek elke werkdag open van 9.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 uur tot 14.00 uur. Dat is een uitbreiding van 20 naar 43 uur. Een versterking waarmee volgens wethouder Kroon de bibliotheek weer een stevig fundament heeft gekregen.
Inloopspreekuur
Tijdens de openingtijden zijn er in de ochtend (maandag t/m donderdag) professionals en vrijwilligers aanwezig van de verschillende bovengenoemde organisaties die een inloopspreekuur houden en dan beschikbaar zijn voor vragen. In een aparte ruimte wordt de dagopvang gevestigd.
Voor de inwoners van Edam-Volendam moet de ´Meerwijk Bibliotheek´ een plek worden voor informatie, advies en sociale contacten, naast het uitlenen van boeken en de overige bibliotheek activiteiten.

Openingstijden
Meerwijk Bibliotheek aan de Dijkgraaf Poschlaan 8 is open van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur -17.00 uur en zaterdag van 11.00 uur -14.00 uur. Van maandag t/m donderdagochtend kunt u hier tevens terecht met uw vragen rondom wonen, welzijn en zorg. U bent van harte welkom!
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook