Stationsbrug wordt mooi uitgelicht

Stationsbrug wordt mooi uitgelicht

De Wijkraad Oude Kom Volendam heeft al flink wat successen behaald om het centrum van Volendam op te waarderen. Binnenkort hoopt de belangenorganisatie de brug tussen de Edammerweg en de Stationsstraat beter uit te lichten.

“Zo krijgen we meer sfeer en wordt dit wat donkere stukje beter zichtbaar”, vertelt Nick Doevendans, bestuurslid van de Wijkraad.

Drilbrug
Op de brug zelf komen geen lampjes. De brug is een monument en gemeente en bewoners willen er geen attractie van maken. Wanneer de verlichting wordt aangebracht is nog niet helemaal duidelijk. Uiteraard hoopt de Wijkraad dat dit voor de herfst gebeurt. Een wens om ook de Drilbrug uit te lichten is door de gemeente op de langere baan geschoven. “De gemeente is met heel veel zaken bezig. Er moest even pas op de plaats gemaakt worden.”

Bruggen Edam
Een eerder plan van Ondernemersvereniging Edam om enkele bruggen in Edam uit te lichten heeft de eindstreep tot nu toe nooit gehaald. Deze wens uit 2017, vlak na de brand in de Hoogstraat, kreeg in eerste instantie veel sympathie vanuit de gemeente. Daarna belandde het verhaal in een la.
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook