Spraakmakers trekken de aandacht!


Spraakmakers trekken de aandacht!


Op de balie van de Leuke Keuken staat een bos bloemen. “Zomaar gekregen van klanten met een kaartje erbij waarin de waardering wordt uitgesproken voor de mooi verzorgde etalages.” Een kleine geste maar veelzeggend. De etalages van de winkel van Alfons van Klink op de hoek Kleine Kerkstraat, Prinsenstraat zijn de meest bekeken van Edam. Niet voor niets, want elke twee maanden zorgt etaleur Jacques Kriek uit Amsterdam voor spraakmakende uitingen.

Met de herfst in aantocht zijn recent de ramen van de goedlopende speciaalzaak opnieuw ingericht. Dit keer nemen een nijlpaard, orang-oetan, everzwijn en een gorilla de ruimte in. “Het lokt weer heel veel leuke reacties uit”, vertelt Alfons. 

De dieren zitten voor houten hekjes en omringd door herfstbladeren en led-strips. Het is zeven keer per jaar een enorme klus om de winkel om te gooien en de etalages volgens de ideeën van de Amsterdamse etaleur in te richten. Maar het is het meer dan waard! “Mensen reageren ontzettend positief. Hij voegt echt iets toe aan het centrum. Bezoekers en klanten staan er letterlijk bij stil en het trekt gelukkig ook mensen de winkel binnen.”

Eind november zal de winkel worden ingericht met kerstmis als ijkpunt. “Begin januari wordt de winkel vervolgens weer opnieuw ingericht.”


BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook