Sportieve prestaties tijdens de Molenaar & Zwarthoed Adviseurs Basketbalclinic van Basketbal Volendam!

Sportieve prestaties tijdens de Molenaar & Zwarthoed Adviseurs Basketbalclinic van Basketbal Volendam!

Afgelopen zondag hadden de kinderen van de basisscholen (groep 6, 7 en 8) uit de gemeente Edam-Volendam een sportieve ochtend in De Seinpaal. Daar vond de basketbalclinic plaats. Deze (gratis) clinic werd georganiseerd door Basketbalvereniging Volendam om de kinderen op een leuke en vrijblijvende manier kennis te laten maken met de basketbalsport. Gelukkig was het geen 35 graden meer en was het goed vertoeven op de tribune waar de ouders konden genieten van de inzet van hun kinderen. De kinderen waren super enthousiast en hadden er veel zin in.

Opening
Bij binnenkomst kregen de kinderen een bal en mochten de ouders op de tribunes plaatsnemen. De kinderen konden direct oefenen met het gooien van de bal in de basket. Om 11.00 uur werd het startsein gegeven en werd aan de kinderen nog even kort uitgelegd wat er op het programma stond. Belangrijke Fundamentals als passen/balhandling, schieten en dribbelen vormden de rode draad in het programma. Na het aanleren van de techniek konden de kinderen wedstrijdjes spelen en hun schietkunsten vertonen. Na het welkomstwoordje werd door Gabrielle Silven (een van onze kanjers van de VSE-1) met de kinderen gezamenlijk een warming-up ingezet. Na de warming-up werden de jongens en meiden in groepen verdeeld. Onder de hoede van de trainers Gabrielle, Robin en Jeroen (beiden MSE-1) gingen de kinderen met de fundamentals aan de slag.

Wat hebben de kinderen geleerd?
De kinderen hebben oefeningen gedaan om handig met de bal om te gaan, vangen en passen van de bal, dribbelen (stuiteren met de bal in beweging), schieten op de basket en de beginselen van een lay-up (doelschot in beweging). En heel belangrijk, dat samenspelen met andere kinderen belangrijk is. Basketbal is een teamsport. Als jij scoort dan is dit ook omdat een ander jou helpt te kunnen scoren. En dit allemaal op een speelse manier met kleine en korte spelletjes.
Rond kwart voor twaalf was er een korte pauze waarbij de kinderen iets te drinken kregen en een lekker koekje konden eten. De kinderen mochten na de pauze laten zien wat ze konden door wedstrijdjes met elkaar te spelen. Net als in  in een echte wedstrijd. En met man-to-man verdediging. Hiervoor koos iedere speler vooraf een jongen of meisje die hij tijdens de wedstrijd verdedigt en dus constant in de gaten houdt. Een echt partijtje dus waarbij ook de scores werden bijgehouden. Dit ging er heel spannend aan toe. Er waren hele mooie scores en goede acties te zien. De kinderen lieten zien dat ze veel talent hebben. Ook de kinderen die (nog) niet zelf konden scoren deden goed hun best en verdedigden de tegenpartij of namen de ingooi voor hun team bij een uitbal. Na afloop van de wedstrijdjes werd de clinic rond 12.30 uur feestelijk afgesloten. Voor de kinderen was er veel lof en complimenten voor hun inzet. Ook kreeg iedereen een basketbalsleutelhanger mee naar huis.

Basketbal is een prachtige teamsport en draagt bij aan de sociale ontwikkeling
Bij jongere kinderen zien we dat zij en/of hun ouders vaak eerst voor andere sporten kiezen. Terwijl ook voor jongere kinderen basketbal een prima sport is en kinderen helpt bij het ontwikkelen van hun motoriek en sociale vaardigheden. Daarbij is het altijd mooi weer in de sporthal! Het is mooi om te zien hoe snel kinderen handiger worden met de bal en opgaan in het spel. Of je nu goed of minder goed bent, ieder kan op zijn eigen niveau meespelen in het team.

Wordt nu lid voor 10 euro tot 1 november 2020
Wil jouw kind Basketbal proberen? Voor kinderen tot 12 jaar is de training op dinsdag om 17.45 uur in sporthal de Kreil te Volendam, nabij winkelcentrum De Stient. In overleg met de ouders startten we gelijk een tweede training op de donderdag.
Is jouw kind 12 jaar of ouder en wil hij of zij ook eens een keer basketbal proberen? Kom dan gezellig langs bij de training. Er is ruimte voor jongens en meiden in de bestaande teams.
Meer informatie vindt u op op www.basketbalvolendam.nl bij ‘ lidmaatschap & contributie’. Of  ‘trainingstijden’. Natuurlijk kun je ook even via mail contact opnemen (wjonkmax@gmail.com) als je vragen hebt

Dankwoord
Hartelijk dank aan onze sponsoren voor de bijdrage aan dit mooie evenement. Daarnaast dank aan Jeroen, Gabrielle, Robin, Carla en Evalien voor hun perfecte voorbereidingen en hulp tijdens de clinic.


DEEN Sponsoractie
Basketbalvereniging Volendam doet dit jaar ook mee met de DEEN Sponsoractie. U vindt onze koker bij het filiaal in winkelcentrum De Stient in Volendam! Uw hulp wordt zeer gewaardeerd en levert een mooie bijdrage voor (toekomstige) evenementen.

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook