Speeltoren krijgt klein broertje erbij

Speeltoren krijgt klein broertje erbij

Jolanda van Velzen stond raar te kijken toen er ineens iemand voor haar stond met een replica van de Speeltoren. Jolanda is één van de vijf dames die haar bedrijf runt vanuit de Speeltoren. Voor de deur stond de schoonzoon van Marijke Meijers, en hij bracht een prachtig bouwwerk mee.

Marijke was poppenspeelster en had haar eigen poppentheater in de Kleine Kerkstraat. Afgelopen oktober overleed zij, kort nadat ze een erespeld had ontvangen van de NVP-UNIMA (Nederlandse Vereniging voor het Poppenspel), voor haar inzet in de poppenspelerswereld.

Mooie plek
Tijdens het opruimen van het huis kwam de schoonzoon van Marijke de replica van de Speeltoren tegen en het leek hem wel zo gepast om die te schenken aan de dames in de Speeltoren. Het bouwwerk kan ook nog open aan de achterkant en aan de binnenzijde is een prachtig miniatuur kamertje gebouwd, net zoals de kamertjes die vaak in het raam hebben gestaan van haar huis aan de Kleine Kerkstraat. Het kleine broertje van de Speeltoren krijgt een mooie plek achter het raam op de eerste etage, zodat iedereen hem kan zien.

Volgend voorjaar is het 50 jaar geleden dat de Speeltoren bijna opviel. Dit wordt herdacht met de uitgave van en boek, een expositie en een kleine documentaire.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook