Spectaculaire open dag Reddingsstation Warder

Spectaculaire open dag Reddingsstation Warder

Edam-Volendam is een gemeente die met veel water en prachtige havens beschikt over een eigen reddingstation dat gelegen is in Warder.

Een groep inwoners van Warder was bezorgd over het welzijn van de watersporters, en toen er in 1987 een incident plaatsvond waarbij er mensen in levensgevaar verkeerden hebben zij de reddingsbrigade Zeevang te Warder opgericht. Dit is uitgegroeid tot een volwaardig Reddingstation dat wordt ondersteund door de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM).  Dit station draait op donaties en steun van omwonenden en wordt bemand door louter vrijwilligers.

Er wordt elke donderdag hard getraind door deze vrijwilligers om alle vaardigheden te onderhouden en aan alle eisen te blijven voldoen.  De hulp van deze vrijwilligers wordt belangeloos en vooral kosteloos gedaan op het water. 24 uur per dag, 7 dagen in de week, onder alle omstandigheden.

Reddingboot dag
Bent u nieuwsgierig geworden hoe zoiets dan in zijn werk gaat? Of zou u wel eens willen ervaren hoe het is om met een echte reddingsboot mee te varen (indien de weersomstandigheden het toelaten), of wilt u een kijkje achter de schermen nemen?
Kom dan naar de open dag op zaterdag 11 mei!
Op deze dag kunt u genieten van spectaculaire demonstraties waarmee de vrijwilligers u laten zien wat ze kunnen. Ook zijn er demonstraties van andere hulpverleners.
U bent van harte welkom van 10 tot 16 uur op de IJsselmeerdijk 6A te Warder

Vacature
Ook is er deze dag ruim gelegenheid om u te laten informeren om het team te versterken, gezocht worden gedreven vrijwilligers m/v tussen de 18 en 55 jaar, woonachtig is de omgeving van Warder, Oosthuizen, Edam-Volendam of Purmerend. Ervaring is niet vereist, affiniteit met watersport en tijdens kantooruren beschikbaar is een pré.
www.stationwarder.nl
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook