‘Souvenirs en handwerk Sarah’ geeft kleur en leven aan Spui 5

‘Souvenirs en handwerk Sarah’ geeft kleur en leven aan Spui 5

Edam is sinds een week een winkel rijker! Ingrid Linn heeft Amsterdam verruild voor het kleine stadje waar ze via vrienden ongeveer een jaar geleden kennis mee maakte. In de hoofdstad heeft ze in het Novotel een gift-  souvenirwinkel in het hogere segment. Maar in Edam voelde ze zich direct thuis en kwamen al haar ideeën en plannen samen toen ze door de winkelruiten van het leegstaande Spui 5 naar binnen keek. ‘Souvenirs en handwerk Sarah’ zal zeven dagen per week vanaf 12.00 uur geopend zijn.

Tot het moment dat ze de winkel in het Novotel verkocht heeft zal Ingrid nog dagelijks richting Amsterdam reizen. Haar winkel daar is open tijdens de piekuren: ’s morgens en ’s avonds. “Maar als de zaak daar wordt overgenomen richt ik me helemaal op deze winkel’, vertelt de vriendelijke en toegankelijke onderneemster, die sinds een maand boven de winkel woont.

Ze voelt zich vanaf de eerste dag thuis in Edam. “De mensen zijn heel vriendelijk hier, het stadje is mooi, het voelt als een warm bad.”

Ondernemende geest
Ingrid, die een modeopleiding volgde, komt van oorsprong uit Brabant. Haar ondernemende geest bracht haar op haar 25e naar Amsterdam, waar ze tal van activiteiten ontplooide. “En verschillende opleidingen volgde in de avonduren.”

´Alles komt samen´
Maar wat bleef was de liefde voor mode in de breedste zin. In haar vrije tijd haakt ze graag, net als breien, borduren en handwerken. Ook is ze een verdienstelijk coupeuse. In de winkel aan het Spui komen al deze onderdelen samen.

Hip
Gecombineerd met souvenirs in het hogere en middensegment hoopt ze zo een aanvulling te geven op het winkelassortiment in de Edamse binnenstad. Want borduren en haken is weer hip en voor de oudere generatie nooit weggeweest! “In de grote steden heb je zelfs haakcafés. Ook jongeren hebben het handwerk weer ontdekt.”

Ontspannend
Maar borduren, breien of haken heeft ook een andere functie. “Het maakt je heel rustig, alle gedachten vallen weg. Het is een heel ontspannende bezigheid, ook voor kinderen, die helpt bij de ontwikkeling van de kleine motoriek!”

Marjolein Bastin
De winkel – die ruim en overzichtelijk oogt - is keurig in tweeën opgedeeld. Rechts borduurpakketten voor de beginneling tot de ervaren borduurster. Van het merk ‘Verachtert’ heeft ze prachtige kussens, lopers, delfsblauw, tafelkleedjes, maar ook Nijntje, Winnie de Pooh, sprookjesfiguren en telpakket borduur van Marjolein Bastin.

‘En van Lammy Yarns is er een mooi assortiment brei-, haak-, sokken- en fantasiegarens, maar ook losse partij garens.”

Ellenboogstukken
Bij de mooie toonbank, die achter in de winkel is geplaatst, kun je terecht voor wat kleinvak heet: Güttermann garens, biasband, haak- en breinaalden, naai- en naaimachine naalden, elastiek, spelden, centimeters, band, spoeltjes, drukkertjes, scharen, ellenboogstukken, naambandjes voor schoolkinderen en ga zo maar door!

Ludiek
De hoge stellingen aan de andere zijde zijn gevuld met prachtige delfsblauwe artikelen, zowel van aardewerk als van porselein. Ludieke peper- en zoutstelletjes, borden, maar ook houten tulpen, slofklompen, ansichtkaarten, horloges met delfsblauwe achtergrond, Holland kalenders en bijzondere kerstballen.

Vergeten producten
Met haar ervaring in Amsterdam heeft ze daarnaast nog ‘vergeten producten’, waaronder tandenborstels, pleisters, handschoenen, blikopeners, en mutsen, paraplu´s en andere producten die je op reis nodig hebt.

De komende maand wil Ingrid kijken waar nog meer vraag naar is. Een mooi uithangbord is in de maak. “En als de zaak in Amsterdam verkocht is, zal ik hier mijn openingstijden verder verruimen.”

Souvenirs en handwerk Sarah. Open: maandag t/m vrijdag van 12.00-18.00 uur. Zaterdag en zondag van 12.00-17.00 uur.

 




BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook