Snack van Thomas

Snack van Thomas

Jean-Paul en Mariël Pronk breiden Thomas Café uit met afhaalloket

We gaan weer snacken’. Dat is wat Jean-Paul Pronk dacht toen hij zat te mijmeren over de toekomst van zijn Thomas Café. Want ondernemen in Coronatijd vergt naast positiviteit zeker ook een dosis creativiteit. “Je bent ondernemer of je bent het niet”, aldus de uitbater van Thomas Café. “Gaat het even anders dan verwacht, dan is het niet bij de pakken neerzitten maar gewoon doorgaan.”

Toen enkele maanden geleden duidelijk werd dat feesten en partijen even niet aan de orde zouden zijn, besloot Jean-Paul zijn oude ambacht weer op te pakken. “Gelukkig is Thomas Café weer open en kunnen we zowel binnen als buiten op het uitgebreide terras weer gasten ontvangen, maar de tijd van een overvol café is voorlopig voorbij. En toen dacht ik: ‘laten we een deel van de keuken omtoveren tot afhaalloket’. In Hoorn heb ik acht jaar lang een cafetaria gehad, dus het wereldje van patat, snacks en ijsjes is ons niet vreemd.”

Prachtige stek
Na een kleine periode van proefdraaien is ‘Snack van Thomas’ afgelopen week echt open gegaan. En Jean-Paul is niet ontevreden. “We zitten op het Groot Westerbuiten natuurlijk op een prachtige stek. Er komen veel wandelaars en fietsers uit Edam en Volendam voorbij maar ook dagjesmensen uit alle windstreken. En we zijn blij met alle positieve reacties. Mijn vrouw Mariël en ik hebben het sowieso in Thomas Café prima naar onze zin. De afgelopen 16 jaar hebben we hier met veel plezier gewerkt en hopelijk komen daar nog heel wat jaartjes bij. Dat snacken is een ander wereldje dan het runnen van een café maar het valt goed te combineren.”

Zes dagen open
Snack van Thomas is dinsdag tot en met zondag geopend vanaf 11.00 uur en ‘er kan gegeten worden tot het café sluit’, aldus Jean-Paul. Op het afhaalmenu staan diverse ambachtelijke snacks, verse friet, eigengemaakte hamburgers, gekoelde frisdranken en niet te vergeten overheerlijk softijs en Sundae ijsjes in de smaken aardbei, framboos, chocola en toffee-caramel.
Carla Knelange


Bij het afhaalloket kun je terecht voor snacks, friet, softijs en frisdrank.                  

 


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook