Situatie D. Poschlaan ronduit gevaarlijk!

Doordat er veel te hard gereden wordt en men met grote regelmaat door rood rijdt luid ik de noodklok.

Ondanks de verkeerslichten, die dan voor voetgangers/fietsers op groen staat, rijden automobilisten/EBS chauffeurs/bezitters van bouwvakbusjes uit Volendam aan het einde van de dag, en in de ochtend richting Edam.
Recent. zijn er gelukkig geen slachtoffers of doden gevallen, wel een enorme ravage na een immens harde klap.

Mede veroorzaakt door veel en veel te hard aankomen rijden naar de oversteekplaats langs de D. Poschlaan, wat overigens 90% van de automobilisten doet.

De schrik stond in de ogen van diegene die ook wilde oversteken, maar dit gelukkig niet heeft gedaan. Waaronder ikzelf. Gezien de snelheid waarmee de voertuigen kwamen aanrijden besloot ik te wachten voor het zebrapad.

Zeker 25 meter verder kwamen de voertuigen tot stilstand. Echt niet te geloven.

Gelukkig stonden er geen kinderen te wachten, want de verkeerslichten werkten weer eens niet. Deze kinderen waren zeker overgestoken.

Jaren geleden is de verkeerssituatie aangepast in Edam. Het is nu nog beroerder dan dat het al was. Voetgangers en fietsers blijven maar oversteken om op de juiste plek te komen bij het verkeerslicht, vice versa. Van beide kanten komen fietsers en bromfietsers aangereden. Je weet van gekkigheid niet waar je eerst moet kijken.
Het is wachten op een dodelijk ongeval, gelukkig was dit vandaag niet het geval.

NOODKREET AAN DE GEMEENTE.
WANNEER PLAATSEN JULLIE CAMERA'S?
OF EEN SNELHEIDSBEPERKING VAN 30KM. VERKEERSDREMPELS. Als dat al helpt.

Voor alle idioten die door rood- of te hard rijden.
Voor overstekende voetgangers en fietsers is het elke keer weer een Russisch roulette.
Ik steek voortaan ergens anders over, waar ik meer overzicht heb, zei ik hoopvol.
Mevrouw Vaes
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook