Sinterklaas vertrekt weer naar Spanje en jij kunt daarbij zijn.

Sinterklaas vertrekt weer naar Spanje en jij kunt daarbij zijn.

Op 17 november zette Sinterklaas en zijn pieten aan de Zaanse schans weer voet aan land. Vanuit Monnickendam vertrekt hij op 6 december weer naar Spanje. Hoe mooi is dat? Vanuit de oude haven bij de Gooische Kaai kan hij uitgezwaaid worden door ieder kind. Dit evenement wordt jaarlijks door honderden kinderen en volwassenen vanuit Monnickendam en wijde omgeving bijgewoond.

Om 18.00 uur zet de Grote Kerk in Monnickendam, onder klokgelui, zijn deuren open voor de kinderen en hun begeleiders. Alle kinderen worden verzocht hun lampion(met lampje en batterij), die zij gebruikt hebben bij het Sint Maartenfeest, mee te nemen.
Om 18.15 uur start het bijzondere afscheidsfeest, dat door ons eigen Pietentheater is georganiseerd. De presentatie is in handen van Mevrouw Anna en de liedjes worden vrolijk door het fanfarekorps Olympia/Con Brio begeleid.

Tijdens het wervelende programma nemen wij al een beetje afscheid van Sinterklaas en zijn Pieten. Er zal heel veel gezongen worden. Ook de burgemeester van Waterland, Mevrouw Luzette Kroon is hierbij aanwezig.

Rond 19.00 uur gaan wij in een lange stoet met voorop het fanfarekorps naar de oude haven. Onderweg gaat de stoet door de binnenstad van Monnickendam en langs de grote kerstboom op de Middendam. Daar zal de stoet ook eventjes stilstaan.
Aan de Gooische Kaai ligt de verlichte stoomboot van de Sint met daar omheen de andere boten. De grote boot van de Marker Express ligt net even achter de Lange brug. Sinterklaas wordt met zijn Pieten uitgezwaaid onder begeleiding van nog een paar liedjes en prachtig rood Bengaals vuur en natuurlijk al onze lampionnetjes. Een schitterende ervaring voor jong en oud.

Kom op tijd naar de Grote Kerk. Parkeren is mogelijk op het parkeerterrein bij het gemeentehuis langs de Pierebaan, op het Bolwerk tegenover de Grote Kerk en parkeerterrein Hemmeland (afrit Hemmeland op de Waterlandse Zeedijk). Rond de oude haven geldt er een beperking t.a.v het parkeren. Wij verwachten dat de boten tussen 19.30 – 19.45 uur gaan vertrekken.
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook