Sint Nicolaas verwacht enorme drukte in Edam

Sint Nicolaas verwacht enorme drukte in Edam

Zondag 18 november om twee uur wordt Sint Nicolaas verwacht in Edam. De Goedheiligman komt rond dat tijdstip aan bij de Kettingbrug waar hij met tientallen Zwarte Pieten en begeleid door een koeboot met daarop de Kaaskapel de Nieuwehaven op zal varen.

Zoals het al sinds mensenheugenis gebeurt komt ook dit jaar de Sint aan wal bij de Schepenmakersdijk, waar de tocht per koets vervolgd zal worden. De route loopt via de Lingerzijde en Kleine Kerkstraat naar het stadhuis aan het Damplein. Drumband Edam begeleidt de stoet vanaf de Schepenmakersdijk.

En ook de kanopieten zijn weer actief op deze mooie dag! De Pepernotenband, het enige echte huisorkest van Sinterklaas,  is ook weer aanwezig en begint al rond 13:30 uur te spelen bij de Kettingbrug. Vervolgens lopen de muzikale Pieten via de Nieuwehaven en Bult naar de Schepenmakersdijk.

Op het Damplein zal Steven Boegem vanaf ongeveer 14.30 uur het volstromende plein vermaken met leuke Sint Nicolaasliedjes, tot het moment dat de stoet arriveert.
Burgemeester Lieke Sievers zal de Sint en zijn gezelschap rond drie uur ontvangen op het Stadhuis.

Sinterklaas vindt het fantastisch als hij leuke tekeningen of knutselwerkjes ontvangt van de kinderen! Die kunnen op het Damplein overhandigd worden.

Autovrij
Als gevolg van de enorme drukte en het afsluiten en autovrij maken van diverse straten, wordt aan bezoekers verzocht om de auto niet in het centrum te parkeren, maar op parkeergelegenheden buiten het centrum. Zoals bij Boon Edam, bij de bibliotheek aan de Dijkgraaf Poschlaan, bij de Singel en EVC (Burg. Versteeghsingel).

Receptie
Sinterklaas houdt receptie in de Harmonie, Voorhaven 92,  op zaterdag 24 november tussen 10:00 uur en 17:00 uur. In een huiselijke sfeer heeft Sint tijd en een versnapering voor ieder kind. Ook zijn er Spelletjespieten aanwezig, alsmede hoffotograaf Mario voor een mooie foto van uw kind, bijvoorbeeld op schoot bij Sinterklaas. Gratis kaarten kunnen vanaf de dag na de intocht afgehaald worden bij Jorritsma Sieraden & Souvenirs.
Meer informatie: Facebook en Instagram en www.sinterklaasedam.nl

Wie vindt de gouden sleutel?
Tijdens een bezoekje aan de pepernotenbakkerij in zijn paleis in Spanje is Sinterklaas zijn sleutels kwijt geraakt.
Toen hij erachter kwam, waren alle zakken met pepernoten al ingepakt en lagen in de boot....
Sinterklaas wil zijn belangrijke sleutels wel heel graag terug en daarom vraagt hij aan de kinderen in Edam of zij de sleutels misschien kunnen vinden?

Dus hierbij een oproep aan de kinderen: vinden jullie een sleutel tussen de pepernoten op het Damplein tijdens de intocht van Sinterklaas op zondag 18 november?
Bewaar hem dan en breng hem naar Sinterklaas. Die heeft daar vast en zeker een leuke beloning voor over!

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook