Sint Nicolaas onthuld en ingezegend

Sint Nicolaas onthuld en ingezegend

Afgelopen zaterdag werd voor de deur van verzorgingstehuis Sint Nicolaashof in Volendam een mooi beeld onthuld. De Goedheiligman is vereeuwigd in brons door kunstenaar Jans van Baarsen, di al verschillende kunstwerken in de gemeente heeft afgeleverd.

Het was burgemeester Sievers die het beeld mocht onthullen. En het was pastoor Paul Stomph die vervolgens het kunstwerk inzegende.

Met het beeld wil het Bestuur de verbinding tussen Sint Nicolaashof en Gouwzee accentueren. “Zij horen bij elkaar, net zoals de zorgverlening vanuit Sint Nicolaashof naar de omliggende aanleunwoningen en elders in het dorp. Daarnaast willen we jong en oud met elkaar verbinden. Zij hebben elkaar nodig en moeten elkaar ondersteunen.”
Vanaf 1953 is Sint Nicolaas de naamgever van het zorgcomplex. Tot op de dag van vandaag staat hij bekend als iemand die zorg had voor mensen, jong en oud. Zijn voorbeeld geeft inspiratie om met vertrouwen de toekomst tegemoet te zien.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook