Sint Nicolaas komt zondag 17 november naar Edam!

Sint Nicolaas komt zondag 17 november naar Edam!

Zondag 17 november is de grote dag! Dan komt Sint Nicolaas namelijk weer richting Edam. Om klokslag twee uur wordt de pakjesboot verwacht bij de markante Kettingbrug om de weg te vervolgen richting Schepenmakersdijk.

De Sint en zijn Pieten vinden het dit jaar extra spannend omdat zij met een nieuwe boot komen. Hopelijk is hij niet te groot en kan hij zonder problemen de vier bruggen passeren!

Als de boot, omringd door capriolen makende kanopieten en een koeboot met daarin onze onovertroffen Kaaskapel, de Nieuwehaven op komt, zal aan de wal de Drumband de boot muzikaal begeleiden om vanaf de Schepenmakersdijk  voorop te gaan in de stoet!

Pepernotenband
Muziek is sowieso volop aanwezig op deze feestelijke en oer-Hollandse intocht. Want de fameuze Pepernotenband is ook weer meegekomen vanuit Spanje om vanaf 13.30 uur te spelen op de Oosterkade, nabij de Kettingbrug.  Vervolgens baant het vrolijke orkest zich een weg via de Nieuwehaven en Bult naar de Schepenmakersdijk.

Ontvangst burgemeester
Ter hoogte van het gemeentelijk Vergadercentrum stappen de Sint en zijn grote schare Pieten van boord om zich per koets via de Lingerzijde, Kleine Kerkstraat richting het oude Stadhuis te begeven, alwaar burgemeester Lieke Sievers het gezelschap rond de klok van drie uur zal ontvangen.

Op het Damplein is Steven Boegem al vanaf 14.30 uur aanwezig om het volstromende plein te vermaken met bekende en nieuwe Sinterklaasliedjes, tot het moment dat de Sint arriveert.

Tekeningen en lijstjes
Sinterklaas hoopt ook dit jaar weer op mooie tekeningen en knutselwerkjes. Maar ook je verlanglijst kan alvast overhandigd worden op het Damplein!

Probleempje....
Op het Damplein zou Sinterklaas heel graag een cadeautje willen overhandigen aan een speciaal persoon. Maar ojee,  waar is dat pakje toch? Hopelijk kan dit op tijd worden opgelost, zodat de Sint echt kan beginnen met de voorbereidingen voor de 18 feestelijke dagen tot en met 5 december.
Auto weg!
Vanwege de enorme drukte en het afsluiten en autovrij maken van verschillende straten, worden bezoekers gevraagd om hun voertuig niet in het centrum te parkeren maar op parkeergelegenheden buiten de vesting, zoals bij Boon Edam, de bibliotheek of bij EVC.

Receptie Sint
Sinterklaas houdt receptie in de Harmonie, Voorhaven 92, op zaterdag 23 november aanstaande tussen 10.00 en 17.00 uur.
In een knusse sfeer heeft Sint tijd en iets lekkers voor elk kind.
Ook zijn er Spelletjespieten aanwezig, als ook hoffotograaf Mario voor een mooie foto van uw kind(eren). Met Sint en Zwarte Pieten uiteraard!

Toegangskaarten zijn gratis af te halen bij Jorritsma Sieraden en Souvenirs. Dit kan vanaf maandag 18 november.

Meer informatie: zie facebook en Instagram: sinterklaasedam of www.sinterklaasedam.nl

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook