Sint Nicolaas komt handen te kort in Edam

Sint Nicolaas komt handen te kort in Edam

Het lange wachten op het Damplein wordt even na drie uur beloond met de komst van Sint Nicolaas en vele strooipieten. De Sint is weer in het land en Edam-Volendam staat hoog op het lijstje. Een dag na de nationale intocht in Edam wordt de gemeente ’s middags (Edam) en ’s avonds (Volendam) vereerd met een bezoek van het Spaanse gezelschap.

Het mooiste onderdeel van de ontvangst in Edam is de boottocht. Terwijl bij veel woningen langs de Nieuwehaven de vlag uithangt, de kanopieten door het water glijden en drumband en fanfare hun beste beentje voorzetten, heeft Sint Nicolaas bijna een tennisarm van alle het gezwaai. Vele honderden kinderen met familie wapperen met vlaggetjes en het opgeklaarde weer is representatief voor de stemming op en rond de kade.

Het langzaam volstromende Damplein wordt vermaakt door de kinderen van de Toverbal en de spreekstalmeesters ‘Jansen en Van Dam’ . Oer-Edammer Jaap bij ’t Vuur vindt het maar ‘zo zo’. “Waar blijven de echte Sintklaas liedjes?”
Die klinken pas een half uur later. Dit nadat het publiek vooral heeft moeten luisteren naar een stroom van woorden door de microfoon. De Sint blijkt daarin goed op de hoogte van de actualiteit. “Geweldig dat AV Edam en de RKAV hun accommodaties kunnen verbeteren. Een applaus hiervoor.”
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook