Sint Maarten rondgang wordt extra sfeervol!

Sint Maarten rondgang wordt extra sfeervol!

Vorig jaar kon het als gevolg van corona niet doorgaan, maar gelukkig zal dit jaar op 11 november de lampionnenoptocht in Edam weer plaatsvinden! Deze traditie, die al diverse keren de landelijke televisie heeft gehaald, zorgt voor sfeer en warmte aan het begin van een lange winter.

Het Sint Maarten Comité Edam probeert dit jaar weer alles uit de kast te halen om er een onvergetelijke avond van te maken voor de jeugd van Edam-Volendam! La-Danse doet weer mee en diverse zangers, afkomstig van de Stembent, leveren een muzikale bijdrage, evenals enkele andere muzikale inwoners, die langs de route een plekje zullen zoeken.

De rondgang start dit jaar om 18.00 uur op het Damplein. Een half uur later dan voorheen! Sint Maarten, begeleid door de arme zwerver, gaat voorop. De route loopt via de Voorhaven donkere kant, Jansbrug en Voorhaven lichte kant naar het Spui, Beursbrug, Spuistraat, de Bult, Schepenmakersdijk, Trambrug, Lingerzijde, Smeesteeg om uit te komen op het Jan van Wallendalplein. Bewoners wordt gevraagd om de auto gedurende de rondgang tot ongeveer half acht weg te halen van de genoemde grachten.

Vuurspuwer
Omwonenden wordt gevraagd om de route zoveel mogelijk op te warmen met vuurkorven, fakkels, kaarsen of lichtjes. Ook worden enkele bomen mooi uitgelicht. En op het water van de Voorhaven zullen verlichte kano´s varen. Tevens is er een vuurspuwer aanwezig die op verschillende locaties ´opduikt´. Uiteraard wordt er langs de route snoep, Sint Maarten speculaas en fruit uitgedeeld door de suikertantes en –ooms en kinderen uit groep 8 van De Nieuwe School.

Neuteblazers
Op het Jan van Wallendalplein zullen de energieke Neuteblazers voor een swingend einde zorgen! Het mooie plein zelf is op een bijzondere manier aangekleed door bewoonster Ron Porsius!

Mede door de hulp van het Damslagfonds en de gulle giften van veel inwoners wordt het weer een mooie, sfeervol feest!
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook