Sint Maarten optocht Edam wordt mooier dan ooit!

Sint Maarten optocht Edam wordt mooier dan ooit!

Verlichte engelen op stelten en afsluiting op Kaasmarkt met swingend dweilorkest en glühwein

De Sint Maarten rondgang in Edam is in de loop der jaren uitgegroeid tot een fenomeen. Met landelijke aandacht van diverse televisiestations. Het is het gevolg van het enthousiaste comité dat zich op de achtergrond bezighoudt met deze mooie traditie. Maandag 11 november is het weer zover! Verzamelpunt is het Damplein. Vertrek om half zes.

Enkele jaren geleden hebben bewoners een mooi bedrag gedoneerd via een huis aan huisactie. Van dit geld zijn onder meer kostuums aangeschaft. Dit jaar is besloten om extra te investeren. Twee prachtig geklede steltenloopsters zijn ingehuurd om het evenement nog meer luister te geven. De verlichte engelen kuieren gedurende de rondgang gemoedelijk tussen de stoet door.

Heel veel muziek!
Maar ook de deelname van muzikale plaatsgenoten is groter dan ooit. Dit begint al op het verzamelpunt (Damplein) waar de Drumband tussen 17.00 en 17.30 uur het plein warm speelt. Burgemeester Sievers zal hier het evenement op ludieke wijze openen.

Langs de route staan diverse zanggroepjes opgesteld. En klinkt er trompetgeschal. Ook wordt de accordeon bespeeld, evenals de dwarsfluit, de saxofoon, diverse violen (leerlingen Hermien Rondeel) en de accordeon. Iris Oosterhof van La-Danse begeleidt weer een groepje dansende leerlingen die de omgeving zal betoveren! Dit jaar zullen ook John en Jay Vickers van Music Edam hun muzikale kunde tonen tijdens de rondgang!

De stadsbeiaardier zal voor het tweede jaar de Speeltoren beklimmen om vandaaruit mooie Sint Maarten liedjes over Edam uit te strooien.

Verlichting
Waar op verschillende locaties bomen en optieken extra worden bijgelicht wordt aan bewoners gevraagd om de route zo feestelijk en feeëriek mogelijk te omkleden.

Uitdeelpunten
Onderweg wordt door de vele suikerooms en –tantes op diverse locaties snoep, fruit en een door bakker Gorter gebakken Sint Maarten koek uitgedeeld. Deelnemers wordt gevraagd om zelf een zakje mee te nemen.

Route
De route loopt dit jaar als volgt: Damplein (vertrek 17.30 uur), Hoogstraat, Nieuwehaven, Bult, Doelland, Schepenmakersdijk, Lingerzijde, Wijngaardsgracht, Bagijnenland, J.C. Brouwersgracht, M. Tinxgracht, Kaasmarkt (18.15 uur).

Warme chocolademelk
De stoet eindigt deze maandag rond 18.30 uur op de Kaasmarkt. Hier zal de Prinsenbar staan met een stalletje warme chocolademelk en glühwein. Zorg dat u wat geld op zak heeft dus!

De Neuteblazers
Dweilorkest de Neuteblazers (familiair aan de Pepernotenband!) zorgt op de Kaasmarkt voor een vrolijk en swingend einde van deze maandagavond. Op het mooi verlichte plein kan ook afscheid genomen worden van Sint Maarten en de ‘arme zwerver’, die ook dit jaar aan het hoofd staan van de lange stoet.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook