Singelfestival ook in trek bij Volendamse vrijwilligers

De een helpt al jaren, de ander nog maar net; Martin Tol, Roy de Smet en Esmee Schilder komen uit Volendam en zetten zich in voor een “Edams feestje”.

Martin (37) komt sinds zijn 15de op het festival en slaat nooit een jaar over. Hij houdt erg van de sfeer die er hangt. “Ondanks dat er weinig verandert, blijft het avontuurlijk en verrassend.” Hij begon met het opbouwen en heeft zich lang ingezet als een van de organisatoren achter de schermen. De laatste twee jaar draait hij bardiensten. Ook heeft hij opgetreden op de kindermiddag met ‘De dansen tot je moe band’, samen met Maarten Ebbers. En met de bands Stringfellows, Alaska en Oh! Zelf vond hij het optreden van Alamo Race Track een legendarisch optreden.

Roy (25) doet al bijna tien jaar de programmering en podiumbegeleiding. Allemaal backstage. Lekker rustig vindt hij zelf. Roy speelt gitaar en zingt. Om de kindermiddag te promoten ging hij met veel plezier zingend langs de basisscholen met de teksten als: ‘Wie gaat er mee naar het Singelfestival? En als je niet komt, dan ben je een kaassoufflé’. Daarnaast was zijn muzikale talent te bewonderen in de sing en songwriters-bus op het  festival. Voor hem een bijzonder moment. Sinds zijn 16de bezoekt het festival. Het optreden van de band Goldheart Assembly is hem erg bijgebleven. Maar hij ziet het vooral als een gezellig weekend.

Esmee (17) is de nieuwste aanwinst voor het festival. Via haar stage bij Pius X waar ze evenementen organiseerde, is ze erin gerold. Net als Roy, zal zij de artiesten opvangen en de productie verzorgen. Op het Singelfestival is ze nog nooit geweest. Maar wel naar festivals zoals Pinkpop en het Klaphekfestival. Haar favorieten dit jaar op Singelfestival? “Tape Toy en EUT”.

Het Singelfestival is altijd op zoek naar vrijwilligers, dus als je wil meehelpen stuur dan een mail naar info@singelfestival.nl.

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook