Sfeervol kerstconcert Volendams Vocaal Ensemble H. Nicolaaskerk

Op zondagmiddag 22 december verzorgt het Volendams Vocaal Ensemble een sfeervol kerstconcert in de H. Nicolaaskerk te Edam. Het 40 (!) leden tellende koor zingt in de prachtige Volendammer dracht, geniet bekendheid in binnen- en buitenland. Van Groningen tot Westkapelle, van Barcelona tot Boedapest, overal gaf het koor concerten en zeker ook in de eigen regio.

Het Volendams Vocaal Ensemble treedt dus regelmatig elders op, maar het jaarlijks kerstconcert werd steevast in Volendam zelf gehouden. Dit jaar wordt gebroken met die traditie. Hoewel de Vincentiuskerk in Volendam en de Heilige Nicolaaskerk in Edam hemelsbreed slechts 3 km van elkaar verwijderd zijn, voelt het daarom toch als een grote stap om juist het zo gewilde kerstconcert “buiten het dorp” te geven.

Bewuste keus
Het is echter een bewuste keus geweest om nu eens voor Edam te kiezen. Het koor heeft goede ervaringen met de naaste buur en de akoestiek van de St. Nicolaaskerk staat bekend als uitstekend. `Dit jaar proberen we dus de unieke kerstsfeer bij de Edammers te brengen. Het zou geweldig zijn als we naast de vaste bezoekers ook veel nieuwe gezichten kunnen begroeten.`

Gevarieerd repertoire met non-stop programma
Het koor trekt daarvoor alle registers open, met een scala aan Nederlandse, Engelse, Duitse en Italiaanse kerstsongs, variërend van ingetogen tot uitbundig.

De instrumentale begeleiding door pianiste Carla Braan zorgt voor een toegevoegde waarde en tussen de blokjes muziek draagt Lia Guyt een aantal mooie gedichten voor.

Bij binnenkomst krijgen de bezoekers een kopje koffie/thee aangeboden door het Volendams Vocaal Ensemble. Daarna is er - gelet op de opbouw van het programma - gekozen voor een concert van 75 minuten zonder onderbreking. Daarbij ondergaat u - of het nu sneeuwt of niet - vast en zeker een heerlijk, warm kerstgevoel.   

Aanvang: 16.00 uur (Kerk open 15.00 uur). Entree: € 7,50 incl. koffie. Kaarten:    Telefonisch (368 012), via de site info@volendamsvocaal.nl of aan de kerk. (op=op).


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook