Scoor een boek! Bijna 800 basisschoolleerlingen doen mee

FC Volendam en Bibliotheek Waterland zetten, voor het derde seizoen samen hun kracht in. Het leesproject ‘Scoor een Boek!’ bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 uit het werkgebied van Bibliotheek Waterland (Beemster, Edam-Volendam, Purmerend en Landsmeer) te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen.

Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met ‘Scoor een Boek!’ wil Bibliotheek Waterland dat samen met de scholen bereiken, ook tijdens deze coronacrisis.  Nog tijdens de lockdown zijn er boekenpakketten gebracht naar de 16 deelnemende scholen in de gemeenten Purmerend, Edam-Volendam, Beemster en Landsmeer.

Als op 8 februari hopelijk de basisscholen weer hun deuren openen kunnen de ruim 800 leerlingen uit groep 5 en 6 meteen aan de slag. 9 weken lang zo veel mogelijk boeken lezen. De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door sterspeler Micky van de Ven van FC Volendam.   Scoor een Boek heeft ook een thuiseditie voor kinderen die niet via school meedoen.

Geschiedenis Scoor een Boek!
Scoor een Boek! is enkele jaren geleden opgezet in de provincie Groningen en wordt nu uitgerold over het hele land en ondersteund door de Eredivisie CV. Afhankelijk van het gebied heeft de Bibliotheek een samenwerking met één van deze clubs. Met het project geven zij aan dat, naast sporten en spelen, lezen erg belangrijk is. Een goede taalbeheersing is namelijk de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl.
Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekwaterland.nl/scooreenboek

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook