Sas Bloemiste opnieuw Ondernemer van het Jaar

Sas Bloemiste opnieuw Ondernemer van het Jaar

Geen zaak uit Edam wist het tot dit jaar voor elkaar te krijgen om de consumentenprijs ‘Ondernemer van het Jaar’ tot drie maal toe te winnen. En ook niet twee maal achter elkaar! Zondagvond in het Damhotel  kwam daar verandering in. Spreekstalmeester Henk van Montfort noemde de bloemenzaak een geweldig mooie winkel met regionale uitstraling en een hecht en fantastisch team!  De Opsteker, een door een jury gekozen prijs, ging naar de mensen van ’t Klooster. Oud-voetballer Frank de Boer nam de prijs in ontvangst.

klik op foto voor vergroting

 
Edam is trots op de komst van de grote en mooie interieurwinkel aan de Voorhaven. Een zaak die niet alleen zichzelf maar ook Edam op de kaart zet, aldus het juryrapport.
“Ik heb vaak andere trofeeën in m’n handen gehad, maar hier ben ik ook trots op!”, reageerde de sympathieke sportman gemoedelijk. De winkel bestaat bijna twee jaar en is nog lang niet uitgegroeid. “We willen door! En nog meer bekendheid in de regio en daar buiten.”
Foodlovers kwam als derde uit de bus voor de Opsteker. De Kast van Ilona Springer kreeg een tweede vermelding en heel veel complimenten voor de manier waarop de Edamse haar winkel runt.
 
‘Niet elk jaar’
Saskia Harmens viel bijna om toen zij voor het tweede jaar op rij de consumentenprijs, bestaande uit een grote cup, in ontvangst mocht nemen. Ze droeg de prijs op aan haar team en vertelde dat ze hem echt niet elk jaar hoeft te winnen. De Kast kwam ook bij de consument als tweede uit de bus, gevolgd door het Snoepwinkeltje.
 
Finale
De gezellige en rumoerige avond eindigde met de finale trekking van de Sint-Kerstactie 2009. Wethouder economische zaken Wim Runderkamp nam dit jaar de taak van burgemeester van Beek over. Hij deed dit met flair en stond uiteindelijk met de families Tol, Klein, van de Graaf en Reilingh op het podium.
 
Vliegangst
Evert-Jan Reilingh had bij binnenkomst in de volle zaal de goden verzocht door de hoop uit te spreken niet te winnen. Reden: zijn vliegangst. Toen hij de winnende envelop trok, bestaande uit een reis naar Thailand, stortte hij zich dan ook op de grond. De zoon van de vroegere huisarts moet er alsnog aan geloven!
Familie van de Graaf mag enkele dagen naar de Gouden stad (Praag) en de familie Tol uit Volendam gaat overnachten in het Kurhaus in Scheveningen.
klik op foto voor vergroting
 
De geweldige en (door Clemens van de Ven van het gelijknamige bedrijf) op sprankelende wijze aangekondigde Bose Wave Music System komt in de woonkamer aan de Standerdmolen van de familie Klein te staan. De overige prijswinnaars gaan dit voorjaar naar de musical Joseph.BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook