Sara Dudock en Dirk van Reede

Sara Dudock en Dirk van Reede

Sara studeert HBO Verpleegkundige en werkt daarnaast bij de Zorgcirkel en Dirk is gepensioneerd aannemer.
Wanneer ik vraag wat zij gemeen hebben met elkaar, roepen opa en kleindochter in koor: “Wij bakken alle twee!”. Sara vertelt dat ze vroeger bij haar bezoekjes opa altijd in de keuken aantrof, hij was altijd in de keuken aan het rommelen, lekkere dingen aan het maken.

Misschien is dat beeld uit haar jeugd wel de aanleiding geweest dat ze nu zelf ook veel in de keuken staat. Ze hebben wel ieder hun eigen specialiteit. Sara houdt heel erg van zoet en bakt vooral koekjes en taarten en Dirk heeft zich gespecialiseerd in het bakken van zijn dagelijks brood. Het bakken begint bij Sara een beetje uit de hand te lopen, ze neemt inmiddels de hele keuken in beslag als ze een grote bestelling krijgt. Dus opa Dirk gaat in de garage een keukentje voor haar maken, zodat ze zich daar helemaal kan uitleven. En dan wil hij daarna graag een taartrecept van haar, zodat hij zelf ook een keer een taart kan gaan bakken. “Laten we beginnen met een slagroomtaart” zegt hij. Maar Sara dacht meer aan een chocoladetaart, dat is namelijk haar favoriet. “Welke het gaat worden, maakt niet uit, zolang we er maar plezier in hebben. Daar gaat het om.”

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook